Neurologie
Op de polikliniek kinderneurologie kunt u met uw kind terecht voor een diagnose en behandeling van klachten aan hersenen, ruggenmerg, zenuwen en spieren.
Bijzonder aan de polikliniek
De polikliniek geldt als referentiecentrum voor kinderen met een neurologische aandoening. Speciale aandachtsgebieden zijn epilepsie, beroerte, en spier- of zenuwziekten. Daarnaast hebben wij algemene neurologische spreekuren.
Samenwerking
De neurologen werken intensief samen met de neurochirurgen, epilepsiechirurgen, vasculair neurochirurgen, kinderartsen, erfelijkheidsdekundigen, en artsen metabole ziekten.
De neurologen hebben ook een samenwerkingsverband met de kinderneurologie van het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. De aandachtsgebieden daar zijn ontwikkelingsachterstand en hoofdpijn. Voor een consult op een van deze terreinen kunt u het beste naar het St. Antoniusziekenhuis worden doorverwezen, omdat de wachttijden dan aanzienlijk korter zijn.
First seizure clinic
Kinderen die mogelijk epilepsie hebben, kunnen een verwijzing krijgen voor de first seizure clinic. Deze biedt snelle diagnostiek voor kinderen die een eerste aanval hebben gehad. Binnen twee weken nadat uw kind is doorverwezen, plannen we een afspraak. Op de ochtend van de afspraak kijkt een neuroloog naar uw kind en wordt een EEG gedaan. De uitslag bespreken we nog dezelfde dag met u.
Epilepsieconsulent
Er is een epilepsieconsulent verbonden aan de polikliniek. Zij begeleidt ouders en kinderen door informatie te geven en hen te leren omgaan met de aandoening epilepsie.
Second opinion spreekuur
De polikliniek kinderneurologie heeft ook een second opinion spreekuur voor kinderen met epilepsie die al elders onder behandeling zijn. De toegangstijd tot deze polikliniek is minder dan twee maanden.
Sylvia Tóth Centrum en Spieren voor spieren kindercentrum
Voor sommige kinderen kunnen we op het Sylvia Tóth Centrum of het Spieren voor spieren kindercentrum een multidisciplinair diagnostisch traject binnen een dag aanbieden. Dit betreft kinderen met complexe epilepsie, onbegrepen ontwikkelingsachterstand of (het vermoeden van) een spier- of zenuwziekte.
Contact
Als u een afspraak wilt maken op de polikliniek kinderneurologie, hebt u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.
De polikliniek neurologie is telefonisch bereikbaar op 088 75 673 70:
- maandag 8.30 tot 12.00 uur
- dinsdag 13.30 tot 16.30 uur
- woensdag 8.30 tot 12.00 uur
- donderdag 13.30 tot 16.30 uur
- vrijdag 8.30 tot 12.00 uur
Mailadres
U kunt ons ook mailen: kinderneuro@umcutrecht.nl
Spoedtelefoonnummer
Voor dringende zaken kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 16.30 uur:
Adres
Wilhelmina Kinderziekenhuis (UMC Utrecht)
Polikliek neurologie
Lundlaan 6
3584EA Utrecht
Postadres
Huispostnummer KJ 01.510.1
Postbus 85090
3508 AB Utrecht
Acute hulp
Als er zich tijdens de behandeling van uw kind situaties voordoen waarbij u direct advies nodig heeft, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de polikliniek neurologie en buiten kantooruren met uw huisarts. Deze verwijst u dan zo nodig door naar de afdeling spoedeisende hulp. Belt u alleen naar de polikliniek als de klacht of vraag te maken heeft met de reden waarom uw kind bij ons behandeld wordt. Neemt u voor andere zaken contact op met uw huisarts.
Route
De polikliniek neurologie vindt u op de eerste etage van het WKZ, receptie 8. De polikliniek is bereikbaar via de liften naast de hoofdingang. Daarna kunt u de borden poliklinieken volgen.
Voor de polikliniek neurochirurgie, klik op de onderstaande link.
Bezoek aan de polikliniek
Voorlichting en begeleiding van uw kind
Wachttijden
Laatst bijgewerkt: 04-01-2021
Toegangstijd polikliniek Kinderneurologie algemeen: 3 weken
Wachttijd second opinion epilepsie spreekuur: 8 weken
Toegangstijd first seizure clinic: 2 weken
Belangrijk
Dit is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd kan per patiënt verschillen. Het is afhankelijk van de reden voor verwijzing.
Onze zorgverleners
Behandelteam kinderneurologie
.jpg?fm=jpg&q=80&width=200&height=200&fit=crop&crop=focalpoint)


.jpg?fm=jpg&q=80&width=200&height=200&fit=crop&crop=focalpoint)
.jpg?fm=jpg&q=80&width=200&height=200&fit=crop&crop=focalpoint)


Behandelteam kinderneurochirurgie
Onderzoek
- Ecg
- Angiografie met narcose
- Angiografie zonder narcose
- Bloedafname
- Eeg
- Eeg na slaapdeprivatie
- Emg
- Inspanningstest: maximale inspanningstest
- MRI-scan onder narcose
- MRI-scan zonder narcose
- Oogonderzoek
- Ssep
- Urine verzamelen 24 uur
- VEP
Centra
Verpleegafdeling
Patiëntenervaringen
De ervaringen van kinderen en ouders in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, onderdeel van UMC Utrecht, vertellen ons wat we goed doen en wat beter kan. Daarom doen we onderzoek naar de ervaringen van kinderen en ouders, onder andere met de Patiëntervaringsmonitor (PEM). De uitkomsten van het onderzoek gebruiken we om de kwaliteit van onze zorg te verbeteren.