Terug

Faciliteiten

Apotheek

Voor alle medicijnen en hulpmiddelen die u thuis gebruikt, kunt u terecht bij Apotheek UMC Utrecht. Dankzij het ruime assortiment kunt u ze meestal direct meenemen.

Draadloos internet / Wifi

In het UMC Utrecht is gratis WiFi beschikbaar. Ga naar de WiFi –instellingen op uw mobiele apparaat en maak verbinding met het netwerk UMCU-GASTEN.

Informatie en voorlichting

U vindt hier meer informatie over voorlichting voor kinderen en hun ouders. Ook leest u hoe u uw kind kunt voorbereiden.

Infotainment

U vindt hier meer informatie over voorlichting voor kinderen en hun ouders. Ook leest u hoe u uw kind kunt voorbereiden.

Online bestellingen laten bezorgen

Wilt u iets online bestellen, bijvoorbeeld bij de Wehkamp en dit laten bezorgen in het WKZ? Dat kan via een kluisbox van ‘de Buren’. U kunt de kluisbox ook gebruiken voor het retour sturen van een pakketje. Meer informatie vindt u op de website van de Buren: www.deburen.nl  

Locatie

In het WKZ staan de kluisboxen direct bij binnenkomst links richting het Geboortecentrum. 

Ontspanning

Voor alle medicijnen en hulpmiddelen die u thuis gebruikt, kunt u terecht bij Apotheek UMC Utrecht. Dankzij het ruime assortiment kunt u ze meestal direct meenemen.

Oplaadpunten mobiele telefoon / tablet

U kunt in het oplaadstation uw mobiele telefoon of tablet veilig en gratis opladen in een afsluitbare locker. Het oplaadstation heeft lockers met aansluitingen voor verschillende mobiele telefoons en tablets. Tijdens het laden ligt uw telefoon of tablet in een afgesloten kluisje. 

Waar staan de oplaadstations?

  • In de centrale hal van zowel UMC als WKZ
  • Bij de Spoed Eisende Hulp

Rolstoel lenen

U kunt een rolstoel lenen

  • in de centrale hal van het ziekenhuis
  • buiten bij de hoofdingang
  • bij de parkeergarage

Hiervoor moet u € 1,00 of € 2,00 borg betalen. Dit hangt af van het type rolstoel. Na uw bezoek aan de polikliniek levert u de rolstoel weer in. U krijgt dan uw borg terug.

Ronald McDonald huiskamer

Op de tweede etage van het WKZ vindt u de Ronald McDonald Huiskamer. Dit is een ruimte waar patiënten en familie even in een andere omgeving kunnen zijn. U kunt hier naast televisie kijken, lezen en werken ook gebruik maken van een wasmachine, droger, douche en keuken waar gerechten opgewarmd kunnen worden. Kinderen zijn welkom onder begeleiding van een volwassene. In de huiskamer is speelgoed voor de kinderen. Ook is er een aparte rustkamer. Wilt u kolven, dan kan dat in deze ruimte.
De Huiskamer beschikt ook over een airco-installatie waardoor het aangenaam vertoeven is.

De openingstijden van de huiskamer zijn veranderd in verband met het coronavirus (COVID-19):

  • maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur
  • zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur

Routebeschrijving

Verschoonfaciliteit EMB

Speciaal voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking (EMB) is er een verschoonfaciliteit. Deze verschoonfaciliteit maakt het makkelijker om uw kind te verschonen. Aan de wand is een grote, in hoogte verstelbare, verschoontafel geplaatst en er zijn verschillende hygiënefaciliteiten zoals handschoenen, handenalcohol en een speciale luier afvalbak. De verschoonruimte voor uw kind bevindt zich op de begane grond van het WKZ, in het invalidentoilet tegenover de ontvangstbalie en naast de liften en snoep- en koffieautomaat.

Wij zijn een rookvrij ziekenhuis

Het UMC Utrecht stimuleert een gezonde levensstijl. Daarom zijn wij een rookvrij ziekenhuis. Zowel binnen als buiten. Ook onze bus- en tramhaltes zijn rookvrij.

Winkels en restaurants

In het WKZ is een winkel, een restaurant en koffiecorner. Ook kunt u gemakkelijk naar het UMC Utrecht waar ook nog een kapper en een bloemenzaak aanwezig zijn.