Terug

Handleiding WKZ

Boven je bed hangt een beeldscherm met een telefoon en een toetsenbord. Met dit apparaat kun je tv kijken, internetten, spelletjes doen en nog veel meer. We noemen dit: het Infotainment-systeem.

Toetsenbord

Het toetsenbord is draadloos. Je kunt het van de houder halen en op schoot zetten. Klik het toetsenbord weer vast als je het niet gebruikt, dan laadt de batterij op. Het toetsenbord werkt alleen bij je eigen beeldscherm.

Koptelefoon

Lig je alléén op een kamer? Dan hoef je geen koptelefoon te gebruiken. Het geluid komt uit de ingebouwde speakers bij het beeldscherm. Als je wel een koptelefoon wilt, kun je er om vragen.
Op kamers met meer dan één bed is het verplicht om een koptelefoon te gebruiken. Op die manier stoor je elkaar niet. De aansluiting voor de koptelefoon zit onderaan het beeldscherm. Je herkent hem aan het plaatje.

Webcam

De webcam is voorlopig niet meer in gebruik, je kunt het schuifje voor de webcam dicht schuiven.

Hulp

De pedagogisch medewerker of de zorgverlener kan je helpen als je iets niet snapt.

Start

Onderaan het apparaat zit de aan/uit-knop. Druk op de knop en je krijgt het startscherm.

Op het startscherm zie je allemaal knoppen. Als je die aanraakt, kun je verder, zo kies je wat je wilt doen. Met de knop ‘Home’ (het witte huisje links onderaan) ga je altijd terug naar het startscherm.

Internet

Kies in het startscherm de knop ‘Leuke dingen’ en dan op de knop ‘Internet’, of druk aan de rechterkant van het scherm op de sneltoets 'Internet'.

Dan krijg je de zoekpagina van Google. Je kunt het draadloze toetsenbord gebruiken. Je kunt ook kiezen voor een toetsenbord op het beeldscherm. Kies dan links onderaan de knop ‘Toon toetsenbord’ (naast de kop met het huisje). Wil je naar een speciale website? Typ de naam van de site in het vakje en druk op ‘Enter’. Het toetsenbord verdwijnt uit beeld met de knop ‘Verberg toetsenbord’ (naast de knop met het huisje). Sommige websites zijn geblokkeerd met een internetfilter.

Televisie en radio

Kies in het startscherm de knop ‘Leuke dingen’ en dan op de knop ‘Televisie’, of druk aan de rechterkant van het scherm op de sneltoets 'Televisie' als je tv wilt kijken.

Of kies in het startscherm de knop ‘Leuke dingen’ en dan de knop ‘Radio’ als je naar de radio wilt luisteren. Als je op de knop met de streepjes naast de knop met het huisje druk dan krijg je te zien uit welke zenders je kunt kiezen.

Geluid regelen

Je kunt het geluid op twee manieren harder of zachter zetten: Met de knop links onderaan het apparaat. Met de knoppen ‘Volume omlaag’ en ‘Volume omhoog’ in het beeldscherm.

Lig je alléén op een kamer? Dan hoef je geen koptelefoon te gebruiken. Het geluid komt uit de ingebouwde speakers bij het beeldscherm.

Als je wel een koptelefoon wilt, kun je erom vragen. Op kamers met meer dan één bed, is het verplicht om een koptelefoon te gebruiken. Op die manier stoor je elkaar niet. De aansluiting voor de koptelefoon zit onderaan het beeldscherm. Je herkent hem aan het plaatje.

Zenderkeuze

Kies een zender met de knoppen ‘Volgende zender’ en ‘Vorige zender’ (de knopjes met 1 pijltje naar boven of naar onder).

Spelletjes

Met de knop ’Leuke dingen’ en dan ‘Spelletjes’ kom je op de startpagina van Internet spelletjes.

Wiki-TVA

ls je in het startscherm drukt op de knop ‘Leuke dingen’ vindt je daar de knop ‘Wiki-TV’, dit is de knop voor de WKZ kindertelevisie.

Infotainment

Via de knop ‘Eten en drinken’ kom je ook bij deze handleiding.

Informatie over het WKZ

Via de knoppen ‘Jouw behandeling’, ‘Wat vind jij’ en ‘Meer over het WKZ’ kom je op verschillende websites. Daar vind je veel informatie, onder andere over:

  • Ziektebeelden
  • Onderzoek en behandeling
  • Specialismen
  • Poliklinieken
  • Opname
  • In het ziekenhuis
  • Afspraak maken
  • Regels en rechten
  • Informatie over WKZ

Eten en drinken

Als je op de knop ‘Eten en drinken’ drukt en daarna op de knop ‘Wat wil je eten en drinken (menu)’ dan kun je doorgeven wat je wilt eten en drinken. Ook kun je de sneltoets ‘Wat wil je eten en drinken (menu)’ aan de rechterzijde van je scherm indrukken om dit door te geven.

Contact

Het Infotainment-systeem word je aangeboden door het Wilhemina Kinderziekenhuis. We hopen dat je er plezier van hebt als je in het ziekenhuis ligt.

UMC Utrecht
Locatie WKZ
Lundlaan 6
3584 EA Utrecht
Tel 088 75 555 55

www.umcutrecht.nl