Terug

Parkeren WKZ

U kunt uw auto tegen betaling parkeren op de parkeerplaatsen van locatie Wilhelmina Kinderziekenhuis. Navigeer naar Lundlaan 6 en volg vanaf daar de borden 'P WKZ'.  De parkeerplaatsen worden veel gebruikt. Soms is parkeerplaats zelfs vol. Wij adviseren u dan ook zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. U kunt passagiers eventueel uit laten stappen bij de ingang van de parkeerplaatsen of kort parkeren (maximaal 30 minuten, met parkeerschijf). 

Parkeerservice

Wij bieden de parkeerservice op dit moment niet meer aan, omdat er voldoende parkeerplaatsen zijn bij het WKZ. Veel afspraken vinden nu namelijk online of telefonisch plaats.   

Parkeertarieven

  • € 1,80 per uur (€ 0,30 per 10 minuten)
  • Maximum tarief per dag is € 18,00 (ook bij verlies parkeerkaart)
  • Parkeert u korter dan 30 minuten? Dan betaalt u niets.
  • Weekkaart van € 30, wanneer u langdurig bij ons parkeert

De tarieven gelden op elke dag van de week en 24 uur per dag.

Geen contant geld in parkeerautomaten

Als u met de auto naar het UMC Utrecht komt, houd er dan rekening mee dat contant betalen bij de parkeerautomaten niet mogelijk is. Betalen kan op twee manieren: 

  • Als u bij het inrijden een parkeerkaart trekt, kunt u bij de betaalautomaten pinnen of contactloos betalen. 
  • U kunt ook parkeren zónder parkeerkaart.  Door bij het in- en uitrijden uw bankpas voor de scanner te houden. Betalen gebeurt dan direct bij het uitrijden.

Weekkaart parkeren

Als u door omstandigheden langdurig bij ons moet parkeren, dan kunt u bij de betaalautomaat een weekkaart van € 30 kopen.

Deze kaart vervangt dan het parkeerkaartje dat u bij het inrijden heeft getrokken.

De weekkaart kan 7x24 uur gebruikt worden voor in- en uitrijden.

De kaart is niet kenteken gebonden maar kan slechts voor één auto tegelijk te gebruiken (en heeft een ‘anti passback’ systeem; u kunt dus niet twee keer achter elkaar inrijden, dan moet er eerst uitgereden worden.)

Alternatieve parkeergarage

De parkeerplaatsen worden veel gebruikt. Soms is de parkeerplaats zelfs vol.

Op loopafstand van het WKZ en het UMC Utrecht vindt u P+R Utrecht Science Park. Dagtarief van deze garage is vijf euro inclusief vervoer per bus. Tussen P+R Utrecht Science Park en het Wilhelmina kinderziekenhuis rijdt acht keer per uur buslijn 28.

Als u een afspraak heeft in het WKZ dient u bij de planning van uw reis wel rekening te houden met wat extra reistijd.

Invalidenparkeerplaats

Hebt u een invalidenkaart, dan kunt u parkeren in de hiervoor gereserveerde parkeervakken bij de hoofdingang.

Vragen

Mocht u toch nog problemen ondervinden neem dan contact op met de beveiliging bij de hoofdingang van het WKZ.

Routebeschrijving van snelweg naar parkeerplaats WKZ

Bekijk de routebeschrijving van snelweg naar de parkeerplaats van locatie Wilhelmina kinderziekenhuis. In deze routebeschrijving staat met foto's uitgelegd hoe u moet rijden.

Routebeschrijving van snelweg naar parkeerplaats WKZ

Parkeervoorwaarden

Er zijn parkeervoorwaarden van toepassing op alle parkeerders en voertuigen die gebruik maken van de parkeerplaatsen en parkeergarages van het UMC Utrecht. 

Oplaadpunten voor elektrische auto’s

In de parkeergarage van het WKZ aan de Lundlaan bevinden zich sinds kort twee oplaadpunten voor elektrische auto’s. Patiënten en bezoekers kunnen hier hun elektrische auto’s opladen.