Terug

Bezoekregels

Op deze pagina's vindt u de belangrijkste regels voor bezoekers in het WKZ.

Maatregelen coronavirus voor ouders/verzorgers/partners/bezoekers

In ons ziekenhuis liggen patiënten met een kwetsbare gezondheid. Onze patiënten zijn kwetsbaar en onze medewerkers onmisbaar. Om ervoor te zorgen dat we zorg kunnen blijven geven aan ieder die het nodig heeft, nemen we een aantal maatregelen. We hopen op uw begrip en medewerking. 

Gedragsnormen

Om het ziekenhuis voor u en onze medewerkers zo prettig en veilig mogelijk te maken, hebben we een aantal gedragsnormen opgesteld. Iedereen in het UMC Utrecht en WKZ moet zich hier aan houden.

Infecties voorkomen bij patiënten

In het WKZ verplegen en behandelen wij vatbare en kwetsbare patiënten. Hierdoor kunnen zij snel infecties oplopen. Leest u onderstaande informatie alstublieft goed door.

Handen desinfecteren met handalcohol

Wij vragen u als bezoeker extra aandacht te hebben voor schone handen (handhygiëne). U kunt uw handen in het WKZ desinfecteren met handalcohol. U vindt handalcohol bij de ingang van de verpleegafdelingen, poliklinieken en op de patiëntkamers. 

Isolatiekamers op de verpleegafdeling

Sommige patiënten worden in isolatie verpleegd. U kunt dit zien aan de poster op de deur van de patiëntenkamer. Ziet u een poster op de deur van de patiënt die u bezoekt? Meldt u zich dan bij de verpleging. Zij vertellen u wat dit voor u als bezoeker betekent.

Besmettelijke (kinder)ziekte of niet gevaccineerd?

Meldt u zich vóór u op bezoek gaat bij de verpleging als:

  • u een besmettelijke ziekte hebt (gehad)
  • pas geleden contact hebt gehad met iemand die een besmettelijke (kinder)ziekte heeft, waarvoor u niet bent gevaccineerd óf die u nog niet hebt doorgemaakt

Geeft u dit bij voorkeur telefonisch door vóór u op bezoek gaat. De verpleging bespreekt dan met u of u op bezoek kunt komen, of dat het verstandiger is uw bezoek uit te stellen.

Kinder intensive care (afdeling pelikaan) en afdeling neonatologie

Patiënten van de kinder intensive care en de afdeling neonatologie zijn zeer kwetsbaar. Overleg altijd met de verpleging of behandelend arts van de patiënt of u op bezoek kunt komen als:

  • u nog geen waterpokken hebt gehad
  • u niet volgens het Rijks Vaccinatie Programma bent gevaccineerd 

Wij vragen u dit te bespreken met de verpleging of behandelend arts vóór u op bezoek komt. 

Hebt u vragen?

Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact op met de verpleging van de patiënt die u bezoekt. 

Welke verpleegafdeling?

Weet u niet waar de patiënt ligt die u bezoekt? Neem dan contact op met de gastvrouwen en -heren