Terug

Centering Pregnancy Doet u mee aan een andere vorm van zwangerschapsbegeleiding?

Centering Pregnancy
Doet u mee aan een andere vorm van zwangerschapsbegeleiding?

Voor uw zwangerschapscontroles kunt u in het WKZ geboortecentrum kiezen voor Centering Pregnancy; een vorm van zwangerschapsbegeleiding. In plaats van de standaard één-op-één zwangerschapscontroles bij uw verloskundige volgt u tien bijeenkomsten samen met een aantal andere vrouwen, die ongeveer even ver zwanger zijn als u. 

Centering Pregnancy

Iedere bijeenkomst duurt twee uur. U krijgt eerst een individuele controle bij uw verloskundige. Daarna bespreken we in groepsverband één of meerdere onderwerpen die aansluiten op de fase van uw zwangerschap op dat moment. Denk bijvoorbeeld aan voeding, onderzoeken in de zwangerschap, pijnbestrijding, bevalling en kraamtijd. U deelt ervaringen en waar nodig steunt u elkaar. Ook kunnen we gastsprekers uitnodigen, bijvoorbeeld een borstvoedingsdeskundige (lactatiekundige). De onderwerpen die aan bod komen tijdens de groepsbijeenkomst worden op een creatieve en interactieve manier besproken. 

De bijeenkomsten zijn op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooraf bekend en duren tot het einde van uw zwangerschap. Door deze aanpak hebt u langer contact met uw verloskundige dan in de één-op-één controles. Dat is niet alleen prettig voor u, maar ook belangrijk voor de verloskundige:  zij kan daardoor nog beter begrijpen wat er voor u belangrijk is in de zwangerschapsbegeleiding. 

U kiest zelf of u wilt deelnemen aan Centering Pregnancy. Tijdens uw eerste individuele gesprek overleggen we welke zwangerschapszorg het beste bij u past.

Kez en Katy vertellen over hun deelname aan Centering Pregnancy

Bedankt voor uw reactie!

Heeft deze informatie u geholpen?

Graag horen we van u waarom niet, zodat we onze website kunnen verbeteren.