Terug

Hematologie

Op de polikliniek hematologie kunt u terecht voor een diagnose en behandeling van kinderen met klachten met betrekking tot het bloed of de bloedaanmaak. Doorgaans betreft het een tekort of overmaat aan rode bloedcellen, witte bloedlichaampjes (leucocyten) of bloedplaatjes (trombocyten). Kinderen die in aanmerking komen voor een stamceltransplantatie worden in het gezamenlijke stamceltransplantatiecentrum voor kinderen gezien, dit zit gevestigd op de derde verdieping van het Prinses Máxima Centrum. Dit centrum ligt naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis.


Hebt u vragen?

Wilt u een afspraak maken? U kunt de polikliniek hematologie telefonisch bereiken op:

088 75 540 75
Maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30.

Als u een afspraak wilt maken op de polikliniek hematologie hebt u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Acute hulp

Als er zich tijdens de behandeling van de aandoening van uw kind situaties voordoen waarbij u direct advies nodig heeft, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de polikliniek hematologie en buiten kantooruren met uw huisarts. Deze verwijst u dan zo nodig door naar de afdeling spoedeisende hulp.
Belt u alleen naar de polikliniek als de klacht of vraag te maken heeft met de reden waarom uw kind bij ons behandeld wordt. Neemt u voor andere zaken contact op met uw huisarts.

Route

De polikliniek hematologie vindt u op de eerste etage van het WKZ, en is bereikbaar via de liften bij de hoofdingang. Hierna volgt de borden "poliklinieken". U kunt zich melden bij receptie 3.

Bezoek aan de polikliniek tijdens COVID-19

Wachttijden

Laatst bijgewerkt: 30-04-2020

In verband met het Corona-virus kunnen wij op dit moment geen juiste informatie ten aanzien van de wachttijden geven.

Belangrijk
Dit is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd kan per patiënt verschillen. Het is afhankelijk van de reden voor verwijzing.

Onze zorgverleners

Op de polikliniek hematologie zijn verschillende medewerkers werkzaam, zoals:

  • medisch specialist
  • artsen in opleiding (aios)
  • co-assistenten
  • verpleegkundigen
  • polikliniekmedewerkers

Tips voor het gesprek

Om samen met de arts te beslissen welk onderzoek of behandeling het beste bij u past, kan het helpen de '3 goede vragen' te stellen. Deze vragen zijn:

  • Wat zijn mijn mogelijkheden?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van die mogelijkheden?
  • Wat betekent dat in mijn situatie?

3 goede vragen