Terug

Contact & route

Virus

Nieuw coronavirus in Nederland - belangrijke informatie

Lees vóór uw bezoek eerst over de coronamaatreg...

Adres WKZ

Lundlaan 6
3584 EA Utrecht

info@umcutrecht.nl
088 75 555 55

Postadres

Huispostnummer 
Postbus 85090
3508 AB Utrecht

Om post op tijd en bij de juiste persoon te laten bezorgen, willen we u vragen gebruik te maken van onze huispostnummers. Het juiste huispostnummer vindt u in het overzicht van alle afdelingen of kunt u navragen bij uw contactpersoon.

Afdelingen

De contactgegevens en route-informatie per afdeling vindt u op de overzichtspagina met afdelingen.

Virtuele plattegrond

Uw weg vinden in het UMC Utrecht? Met de virtuele plattegrond vindt u gemakkelijker de weg in ons ziekenhuis op uw mobiele telefoon, tablet of computer/laptop. 

Uiteraard staan onze vrijwilligers  en gastvrouwen ook klaar in het ziekenhuis om u de weg te wijzen. Zij helpen u graag. 

Via deze plattegrond kunt u voor uw bezoek aan het UMC Utrecht kijken hoe u bij uw afdeling of polikliniek komt. Als u op de afbeelding klikt dan komt u in de plattegrond. Daar kunt u aangeven vanaf welke plek in het UMC Utrecht u de route wil starten en naar welke afdeling of polikliniek u wilt gaan. De route wordt aangegeven en u ziet afbeeldingen van herkenningspunten op deze route.

Als u www.umcutrecht.nl/plattegrond invoert op uw mobiele telefoon dan opent de digitale plattegrond zich en kunt u de route volgen terwijl u door het ziekenhuis loopt. Wilt u de plattegrond als app op uw telefoon? 

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Vanaf Utrecht Centraal Station rijden tram 22 en buslijn 28 regelmatig naar het WKZ.

Let op! De bussen en tram rijden volgens aangepaste dienstregeling door het nieuwe coronavirus

  • Tram: Vanaf 20 maart rijdt de Uithoflijn (lijn 22) voorlopig niet meer. 
  • Bussen van U-OV: aanvangstijden van de dienstregeling blijven gelijk. Er rijden wel minder bussen per uur. 
  • Bussen van Syntus: aangepaste dienstregeling. Voor veel lijnen komt dit neer op de dienstregeling voor zaterdagen. 

Meer informatie over het openbaar vervoer vindt u op https://www.u-ov.info/  en https://www.syntusutrecht.nl/nl-nl/

Eigen vervoer

Komt u toch liever met eigen vervoer (bijvoorbeeld auto of fiets)? Klik op onderstaande link voor een routebeschrijving.

P+R Utrecht Science Park

P+R Utrecht Science Park is met name geschikt voor 'lang parkeerders'. Bij een parkeertijd van drie uur is P+R Utrecht Science Park goedkoper dan parkeren bij het WKZ. Vanaf P+R Utrecht Science Park kunt u met bus 28 en tram 22 naar het WKZ en het UMC Utrecht.

Parkeren WKZ

U kunt uw auto tegen betaling parkeren bij de parkeerplaatsen van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Navigeer naar Lundlaan 6 en volg vanaf daar de borden 'P WKZ'. 

Geen contant geld in parkeerautomaten

Als u met de auto naar het UMC Utrecht komt, houd er dan rekening mee dat contant betalen bij de parkeerautomaten niet mogelijk is. Betalen kan op twee manieren: 

  • Als u bij het inrijden een parkeerkaart trekt, kunt u bij de betaalautomaten pinnen of contactloos betalen. 
  • U kunt ook parkeren zónder parkeerkaart.  Door bij het in- en uitrijden uw bankpas voor de scanner te houden. Betalen gebeurt dan direct bij het uitrijden.

Informatie over

Informatie voor