Voedselallergie
Dertig tot veertig procent van de kinderen met constitutioneel eczeem heeft ook een voedselallergie. Bij een voedselallergie speelt de afweer van het lichaam altijd een rol, dit in tegenstelling tot bij een voedselintolerantie. Als uw kind een voedselallergie heeft, maakt het lichaam van uw kind allergische antistoffen aan tegen bepaalde voedselallergenen. Voedselallergenen zijn bijvoorbeeld bepaalde eiwitten uit koemelk. De allergenen komen het lichaam binnen door het eten, drinken of aanraken van de voeding.
De afdelingen allergologie, longziekten en dermatologie doen nationaal en internationaal toonaangevend onderzoek op het gebied van voedselallergie bij kinderen. Hierdoor zijn wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Naast uitgebreide diagnostiek voor kinderen met voedselallergie bieden wij hen ook zo nodig begeleiding door een diëtiste aan.Bij het ontstaan van een voedselallergie speelt erfelijke aanleg een rol. De allergie kan op elke leeftijd ontstaan. Meestal gaat dit geleidelijk, in een periode van een aantal weken tot maanden. Het is onduidelijk waarom de één wel een allergie krijgt en de ander niet. Ook is onduidelijk waarom ‘ineens’ een allergie kan ontstaan voor iets wat uw kind tot dan toe altijd heeft kunnen eten.