Terug

Drs. J.J. Koldenhof

Verpleegkundig specialist

Aandachtsgebieden

Wat is een verpleegkundig specialist?

Verpleegkundig Specialisten vormen een relatief nieuwe beroepsgroep in de Nederlandse gezondheidszorg. Zij zijn opgeleid op HBO-Masterniveau. Sinds 2009 werken zij als zelfstandig behandelaar, op het grensvlak van verpleegkundige en medische zorg. Voorbeelden: een verpleegkundig specialist kan zelfstandig medicijnen voorschrijven of een nacontrole verrichten bij patiënten die behandeld zijn voor kanker. Een verpleegkundig specialist is bevoegd om zelfstandig medisch en verpleegkundig beleid af te spreken. Hij of zij zorgt ervoor dat alle onderdelen van de behandeling goed op elkaar aansluiten.

De inzet van verpleegkundig specialisten heeft de zorg verbeterd. De opeenvolging van onderzoeken, gesprekken en behandelingen loopt soepeler. En patiënten worden zelf actiever betrokken bij hun behandeling. Daardoor zijn ze zelf beter in staat om regie te voeren over de zorg die zij krijgen.

Het is de kwaliteit van úw leven die zo goed mogelijk moet zijn, dus als patiënt ben u zelf een onmisbare schakel in het zorgteam. De verpleegkundig specialist helpt u om die rol te spelen.

Aandachtsgebieden

Afdelingen / poliklinieken

Afdeling

Divisie

Biografie

Biografie - loopbaan

Opleiding

  • Master Evidence Based Practice in Health Care, Academisch Medisch Centrum/Universiteit van Amsterdam
  • Vervolgopleiding Oncologieverpleegkunde, Hogeschool Midden Nederland

Werkervaring

  • 1999-2016: oncologieverpleegkundige/researchverpleegkundige afdeling medische oncologie
  • 2018: verpleegkundig specialist

Lidmaatschap beroepsverenigingen

Nevenactiviteiten

Onderwijs

  • Scholing op immuun- of doelgerichte therapie

José Koldenhof over immuuntherapie

Immuuntherapie in het UMC Utrecht

Wetenschappelijk onderzoek en publicaties

Publicaties

Publicaties op PubMed

Overige publicaties vakbladen

  • E. van Dalen, A. Galimont-Collen, J.J. Koldenhof, S.H. Kardaun, M.T. Bousema, M.M.D. van der Linden, C. van Montfrans, Behandeling van huidafwijkingen bij doelgerichte medicijnen in de oncologie, Nederlands Tijdschrift voor Dermatologie en Venereologie, 2013.
  • José Koldenhof, research verpleegkundige, drs. Manuel Tjin-A-Ton, internist-oncoloog, dr. Charlotte van Montfrans, dermatoloog in opleiding, drs. Saskia Teunissen, clusterhoofd Medische Oncologie en Hematologie, Een multidisciplinaire aanpak van bijwerkingen door EGFR-remmers, Oncologica, 2007.

Artikel Topics ESMO 2018 (bijlage Medisch Contact)

Onderzoek

  • Onderzoek naar inzicht in symptomen en symptoomlast bij patiënten die worden behandeld met immuun- en doelgerichte therapie

Prijzen en onderscheidingen