Terug

Nierbiopsie onder narcose

Een nierbiopsie is een onderzoek van de nieren. De arts onderzoekt wat de oorzaak is van de klachten van uw kind. De arts neemt een klein stukje weefsel uit de nier. Dit wordt in het laboratorium onderzocht. Het onderzoek gebeurt op de verpleegafdeling. Uw kind verblijft twee dagen en één nacht in het ziekenhuis

Bij dit onderzoek is het van groot belang dat uw kind heel stil ligt wanneer het nieronderzoek plaats vindt. Om deze reden wordt uw kind van te voren onder narcose gebracht. Dit betekent dat uw kind in slaap wordt gebracht met behulp van medicijnen.

De folder 'nierbiopsie onder narcose' is te vinden op de WKZ-kinderwebsite en is te bereiken door hier te klikken. Deze folder is zowel voor u als uw kind geschreven.

Zorgkosten

Het UMC Utrecht maakt ieder jaar afspraken met zorgverzekeraars over de tarieven van zorgkosten. Deze tarieven hebben invloed op de hoogte van uw zorgpremie. Wij vinden het belangrijk dat de tarieven voor u als patiënt zo inzichtelijk mogelijk zijn. Zo kunt u vooraf zien wat uw behandeling bij het ziekenhuis kost. Daarom kunt u hier alle tarieven voor behandelingen van de zes grote zorgverzekeraars bekijken.