Terug

Scolioseoperatie bij kinderen en jongvolwassenen

Scolioseoperatie bij kinderen en jongvolwassenen

Als een scoliose te groot wordt, is soms een operatie nodig. Dit doen we dan om de klachten te verhelpen en problemen van de longen of rugpijn op oudere leeftijd te voorkomen. Afhankelijk van de leeftijd van de patiënt en de oorzaak van de scoliose zijn er verschillende soorten scolioseoperaties. 

Wat is Scolioseoperatie bij kinderen en jongvolwassenen uitklapper, klik om te openen

Tijdens de operatie plaatst de orthopaedisch chirurg twee metalen staven aan beide kanten van de ruggenwervels die met schroeven worden vastgezet. Hiermee maakt de orthopaedisch chirurg de rug rechter en worden een aantal wervels aan elkaar vastgezet, waardoor de bocht niet meer kan toenemen. 

Tijdens de behandeling uitklapper, klik om te openen

In onze Patiënt Journey App vertellen we uitgebreid hoe je je kunt voorbereiden op de operatie en wat er tijdens de operatie gebeurt aan de hand van uitleganimaties. Download de Patiënt Journey App in de Google Play Store of Apple Store en selecteer na het downloaden van de app 'Mobility Clinic'. Vervolgens kies je voor scoliose behandeling.

Na de behandeling uitklapper, klik om te openen

Om snel en veilig te herstellen naar je normale leven, proberen we alles wat een goede invloed heeft op het herstel na een operatie samen te brengen, zoals bewegen en normaal eten en drinken. Naast dat we graag willen dat de kans op complicaties zo klein mogelijk is, kan de genezing van je rug en de wond verbeteren door sneller te herstellen naar je normale leven. 

Vervolg uitklapper, klik om te openen

Na de operatie volgen we hoe het met je gaat. Tot een jaar na de operatie zien we je op het spreekuur. Daarna ontvang je vragenlijsten via de mail. 

Scolioseoperatie bij kinderen en jongvolwassenen en het WKZ uitklapper, klik om te openen

In het UMC Utrecht en WKZ behandelen we zowel kinderen als volwassenen met verschillende scolioses. Daardoor worden scoliosepatiënten altijd door een ervaren team begeleid, kunnen de chirurgen verschillende operatietechnieken toepassen en is er ook veel ervaring voor de behandeling van patiënten met complexe vergroeiingen van de rug. Jaarlijks zien we bijna 1000 kinderen en jongvolwassenen met een scoliose op de polikliniek en meerdere keren per week opereren we kinderen met een scoliose. Naast onze aandacht voor de zorg van scoliosepatiënten, doen we ook veel wetenschappelijk onderzoek naar het ontstaan en de behandeling van deze aandoening.

Contact uitklapper, klik om te openen

Hebt u vragen? Neem dan contact met ons op. Voor het maken van een afspraak hebt u een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Telefoonnummer: 088 756 74 70 Email adres: kinderorthopedie@umcutrecht.nl De polikliniek is op werkdagen bereikbaar van 8.30 - 16.30 uur.

Route

Mijn patiënt verwijzen

Polikliniek

Verpleegafdeling