Terug

Gipskamer

De gipskamer behandelt kinderen met aandoeningen aan het skelet, spieren, banden, pezen en zenuwen (het steun- en bewegingsapparaat). Bijvoorbeeld bij ontwrichting van de heup, een klompvoet, een gebroken arm. In overleg met de specialist maakt de gipsverbandmeester een voorziening voor een kind, zoals een gips, spreidmiddel of beenverlengingsframe.

Bijzonder aan de gipskamer

De medewerkers van de gipskamer van het WKZ zijn gespecialiseerd in behandelingen van aandoeningen zoals een klompvoet, heupafwijkingen en beenverlengingen. Ook bij de behandeling van kinderen met osteogenesis imperfecta (OI) is de gipskamer nauw betrokken. Bij deze aandoening kunnen kinderen gemakkelijk iets breken.

Om deze kinderen en kinderen met andere aandoeningen goed te ondersteunen, werken de medewerkers van de gipskamer nauw samen met de orthopeed en de ortopedisch chirurg. En ook met andere zorgverleners zoals de revaldatie-arts, schoenmaker, fysiotherapeut en kinderarts.

Contact

Wilt u een afspraak maken? De gipskamer is telefonisch bereikbaar op:

088 75 548 97
Maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30.

Als u een afspraak wilt maken, hebt u een verwijzing nodig van de specialist van het WKZ of de huisarts.

Adres

Wilhelmina Kinderziekenhuis (UMC Utrecht)
Gipskamer
Lundlaan 6
3584EA Utrecht

Postadres

Huispostnummer KJ 01.523.3
Postbus 85090
3508 AB Utrecht

Acute hulp 

Als er zich tijdens de behandeling van uw kind situaties voordoen waarbij u direct advies nodig heeft,  kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de gipskamer en buiten kantooruren met de afdeling spoedeisende hulp.

De afdeling spoedeisende hulp:

 088 75 666 66.

Route

De gipskamer vindt u op de eerste etage van het WKZ, receptie 10 en is bereikbaar via de liften naast de hoofdingang. Daarna kunt u de borden naar receptie 10 volgen. U kunt zonder te kloppen naar binnen lopen.

Bezoek aan de polikliniek

Onze zorgverleners

Op de gipskamer zijn gipsverbandmeesters werkzaam. Dit zijn voornamelijk verpleegkundigen of fysiotherapeuten die  verder zijn opgeleid tot gipsverbandmeester.