Terug

Ik wil zwanger worden

Wilt u zwanger worden? Bij het WKZ geboortecentrum kunt u terecht voor al uw vragen. Ook adviseren we u over voeding, geven u leefstijltips en gaan we voor u na of er een verhoogd risico bestaat op complicaties tijdens de zwangerschap.

Gezond zwanger worden

Op het moment dat u overweegt om zwanger te worden is het zinvol om advies in te winnen bij één van onze verloskundigen. Wilt u Dit heet preconceptioneel advies. Advies vóór (pre) de bevruchting (conceptie). De verloskundige kan u vertellen hoe u zich het beste kunt voorbereiden op een zwangerschap. 

Behalve advies over voeding en leefstijl, kan de verloskundige ook nagaan of u een verhoogd risico hebt op complicaties tijdens de zwangerschap. Of dat u een verhoogde kans hebt op en kind met een erfelijke afwijking. Tijdens het consult zal de verloskundige uitvoerig vragen naar de (medische) voorgeschiedenis van uw familie en de familie van uw partner.

Complicaties

Naast erfelijke afwijkingen, zijn er verschillende zaken die de kans op complicaties tijdens de zwangerschap verhogen:

  • medicijngebruik;
  • alcoholgebruik;
  • infecties;
  • leeftijd;
  • complicaties in eerdere zwangerschap(pen);
  • roken.

Medische voorgeschiedenis

Mocht uw voorgeschiedenis aanleiding zijn voor extra zorg dan verwijzen we u door naar de gynaecoloog van het WKZ geboortecentrum.  

Als zwanger worden niet lukt

Wilt u graag zwanger worden, maar lukt het niet? In het WKZ geboortecentrum bespreken we uw opties. Eventueel bekijken we welke onderzoeken en vruchtbaarheidsbehandelingen voor u geschikt zijn. Kijk voor meer informatie op de pagina van de polikliniek voortplantingsgeneeskunde.

Contact en vragen

Wilt u een afspraak maken voor advies geef dan uw gegevens op in het formulier en zet een vink bij 'preconceptuele advies'.
Wij nemen dan contact met u op.