Terug

Ik wil zwanger worden
Ik wil zwanger worden

manen en vrouwen benen tussenin twee lege kinderschoentjes

Wil je zwanger worden? Bij het WKZ Geboortecentrum kun je terecht voor al je vragen. Ook adviseren we je over voeding, geven je leefstijltips en gaan we voor je na of er een verhoogd risico bestaat op complicaties tijdens de zwangerschap.

Gezond zwanger worden

Preconceptioneel advies

Wil je zwanger worden? Vraag preconceptioneel advies! Op het moment dat je overweegt om zwanger te worden is het zinvol om preconceptioneel advies in te winnen bij één van onze verloskundigen. Zij kan je vertellen hoe je je het beste kunt voorbereiden op een zwangerschap. Behalve advies over voeding en leefstijl, kan de verloskundige ook nagaan of je en verhoogd risico hebt op complicaties tijdens de zwangerschap. Of dat je een verhoogde kans hebt op en kind met een aangeboren afwijking. Tijdens het consult zal de verloskundige uitvoerig vragen naar de (medische) voorgeschiedenis van jouw familie en de familie van je partner.

Complicaties

Naast genetische afwijkingen, zijn er verschillende zaken die de kans op complicaties tijdens de zwangerschap verhogen:

  • medicijngebruik
  • alcoholgebruik
  • infecties
  • leeftijd
  • complicaties in eerdere zwangerschap(pen)
  • roken

Medische voorgeschiedenis

Mocht jouw voorgeschiedenis aanleiding zijn voor extra zorg dan verwijzen we je door naar de gynaecoloog van het WKZ  Geboortecentrum.

Als zwanger worden niet lukt

Wil je graag zwanger worden, maar lukt het niet? In het WKZ Geboortecentrum bespreken we jouw opties. Eventueel bekijken we welke onderzoeken en vruchtbaarheidsbehandelingen voor jou geschikt zijn.