Back

Polikliniekbezoek en ziekenhuisopname

Een afspraak op de polikliniek

Het is belangrijk dat u samen met uw kind de afspraak op de polikliniek goed voorbereidt.

Een ziekenhuisopname

Een opname in het ziekenhuis is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis, maar ook voor u als ouder. Het is belangrijk dat u samen met uw kind de opname in het ziekenhuis goed voorbereidt. 

Wat moet u meenemen?

Heeft uw kind een afspraak in het WKZ of wordt uw kind opgenomen?

Tips voor het gesprek

Veel mensen vinden het prettig als ze het gesprek met hun zorgverlener kunnen voorbereiden.

Ziekenhuismedewerkers

De behandeling en verzorging in ons ziekenhuis gebeurt in teamverband: meerdere artsen en verpleegkundigen zijn bij de behandeling van uw kind betrokken. 

WKZ-maatje

Elke dag zien wij kinderen die het spannend vinden om geopereerd te worden. Daarom heeft het WKZ een app ontwikkeld waarbij een digitaal maatje tot leven gewekt kan worden die bij elke nieuwe stap in het proces rondom de operatie iets vertelt ter afleiding.

Parkeren

U kunt uw auto tegen betaling parkeren op de parkeerplaatsen van locatie Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) . De parkeerplaatsen worden veel gebruikt. Soms is parkeerplaats zelfs vol.

Alternatieve parkeergarage P+R De Uithof

Op loopafstand van het WKZ en het UMC Utrecht vindt u P+R De Uithof. Dagtarief van deze garage is 5 euro inclusief vervoer per bus. Tussen P+R De Uithof en het Wilhelmina kinderziekenhuis rijdt 8 keer per uur buslijn 28.

Als u een afspraak heeft in het dient u bij de planning van uw reis wel rekening te houden met wat extra reistijd.

Kinderopvang

Voor ouders en verzorgers die voor een afspraak of bezoek in het WKZ, UMCU en het Ronald MC Donald komen, heeft Kinderopvang Partou een speciale regeling. Partou biedt flexibele opvang voor kinderen op basis van een strippenkaart. Zo kunt u op korte termijn een prettig verblijf voor uw kind regelen, als u onverwachts opvang nodig heeft. Partou heeft twee kinderdagverblijven op de Uithof:  locaties Touloselaan 45 & 43 (Utrecht Science Park).

Wilt u meer informatie hierover? Kijk dan op https://www.partou.nl/kinderopvang-utrecht/utrecht/uithof/toulouselaan45 of neem contact op met vestigingsmanager Getty van ’t Klooster via 06 52757663.