Terug

Ziekenhuismedewerkers

De behandeling en verzorging van uw kind in ons ziekenhuis gebeurt in teamverband. Hier leest u welke zorgverleners en andere medewerkers u en uw kind in het Wilhelmina Kinderziekenhuis kunnen tegenkomen en wat zij doen.

Medewerkers: artsen

Het WKZ is een opleidingsziekenhuis. Daarom komt u meestal niet alleen in contact met medisch specialisten, maar bijvoorbeeld ook met studenten geneeskunde (coassistenten).

Medewerkers: verpleegkundigen

De verpleegkundigen zijn verantwoordelijk voor de verzorging en verpleging van uw kind. Zij doen hun best om het verblijf van uw kind zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Medewerkers: paramedici

Een paramedicus is iemand die voor zijn beroep medische behandelingen doet, maar geen arts of tandarts is. Bijvoorbeeld een diëtist of een fysiotherapeut.

Medewerkers: overige medewerkers op de afdeling

Naast artsen en verpleegkundigen, is er ook ondersteunend personeel betrokken op de afdeling. Bijvoorbeeld een secretaresse of een pedagogisch medewerker.

Medewerkers: rondom de operatie

Er zijn verschillende medewerkers betrokken bij een operatie. Bijvoorbeeld een chirurg, een operatie-assistent en een anesthesiemedewerker.

Medewerkers: rondom het onderzoek

De radioloog bekijkt de foto's die door de radiodiagnostisch laborant zijn gemaakt. Hij bekijkt wat er aan de hand is (diagnose stellen).

Medewerkers: rondom de bestraling

Een ander woord voor bestraling is radiotherapie. Wordt uw kind bestraald in het WKZ? Er zijn verschillende zorgverleners betrokken bij een bestraling.