Terug

Scoliose bracebehandeling

Scoliose bracebehandeling

Bij kinderen en tieners die nog groeien, kunnen we met een scoliosebrace (korset) proberen verdere toename van de bocht te remmen.

Wat is Scoliose bracebehandeling uitklapper, klik om te openen

Een brace is een korset om de rug, dat ervoor zorgt dat de rug in de brace zo recht mogelijk is. De scoliose wordt door een brace meestal niet minder en verdwijnt dus niet. Met een brace willen we vooral toename en een rugoperatie voorkomen. Helaas is het goed dragen van een brace niet in alle gevallen een garantie dat de bocht niet meer toeneemt. 

Tijdens de behandeling uitklapper, klik om te openen

Kenmerken van de scoliose bracebehandeling in het UMC Utrecht zijn: 

  • We maken gebruik van een 3D corrigerende nachtbrace, zodat deze kinderen op school geen korset meer hoeven te dragen. 
  • Door 3D echografie van de rug, gebruiken we tijdens de groei zo min mogelijk röntgenstraling. 

Scoliose bracebehandeling en het WKZ uitklapper, klik om te openen

Voor de best mogelijke bracebehandeling werken we nauw samen met orthopaedisch instrumentmakers die bewezen effectieve 3D braces speciaal op maat maken voor iedere scoliosepatiënt. Wij maken gebruik van verschillende soorten 3D braces. De locatie en oorzaak van de bocht en de patiënt zijn van belang deze keuze. 

Contact uitklapper, klik om te openen

Hebt u vragen? Neem dan contact met ons op. Voor het maken van een afspraak hebt u een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Telefoonnummer: 088 756 74 70 Email adres: kinderorthopedie@umcutrecht.nl De polikliniek is op werkdagen bereikbaar van 8.30 - 16.30 uur.

Route

Mijn patiënt verwijzen