Terug

Osteogenesis Imperfecta

Uw kind is onder behandeling voor Osteogenesis imperfecta (OI).

Wat is Osteogenesis Imperfecta

OI is een aandoening waarbij het bindweefsel verminderd en/of afwijkend wordt aangemaakt. Hierdoor is er een grotere kans op botbreuken. Ook zijn andere organen die bindweefsel bevatten mogelijk betrokken (o.a. gehoor, ogen, gebit).

In de folder voor ouders en hulpverleners vindt u informatie over de hantering en verzorging van jonge kinderen met OI. Klik hier om de folder te openen.

Meer informatie

Inzicht in leven met Osteogenesis Imperfecta

Infographic 'Leven met OI'

Als je de broze bottenziekte OI hebt, kan je in elke fase van je leven tegen vragen en uitdagingen aanlopen. Deze hebben niet alleen te maken met je fysieke gesteldheid. Maar met verschillende aspecten van je leven. Over hoe je je voelt, welke emoties je hebt. Ze kunnen gaan over school, werk, sport, vrienden e.d. Iedereen zal uiteindelijk een vorm moeten vinden om met deze obstakels om te gaan. Daarbij maakt het niet uit of je een milde of een zware vorm van OI hebt. Maar je hoeft niet alles alleen uit te zoeken, er is hulp.

De infographic (rechts) is het eerste resultaat van het samenwerkingsproject van de OI expertise centra Het WKZ en Isala, de OI Vereniging en Care4brittlebones samen met Curias binnen het programma Psychosociale gevolgen bij ingrijpende somatische aandoeningen van Zorginstituut Nederland.