Terug

Papegaai

Papegaai

Op afdeling Papegaai komen kinderen voor een onderzoek of behandeling van de specialismen: algemene chirurgie, traumatologie, immunologie, hematologie en maag-, darm- en leverziekten (MDL, oftewel gastro-enterologie). Papegaai is een afdeling voor kinderen van 0 tot 18 jaar.

Contact uitklapper, klik om te openen

Mocht u vragen hebben, kunt u contact nemen  via:

088 75 541 60
papegaaisecretariaat@umcutrecht.nl

Route uitklapper, klik om te openen

U komt op de afdeling Papegaai door vanuit de centrale hal met de liften bij het restaurant, naar de tweede verdieping te gaan. U vindt de afdeling aan uw linkerkant.

Bezoekregeling tijdens COVID-19

Uitgebreide informatie uitklapper, klik om te openen

Op bezoek bij afdeling papegaai

Wij hebben meerdere faciliteiten in het WKZ voor u en uw kind zoals de Ronald McDonald huiskamer om even tot rust te komen, winkels en restaurants. 

Kaartje sturen? uitklapper, klik om te openen

Wilt u een kaartje sturen? Gebruik dan het volgende adres:

Wilhelmina Kinderziekenhuis (UMC Utrecht)
(Naam van het kind)
Afdeling Papegaai
Huispostnummer K.02.013.2
Postbus 85090
3508 AB Utrecht

Bezoekersinformatie uitklapper, klik om te openen

Ouders mogen 24 uur per dag bij hun kind zijn (één van de ouders mag blijven slapen). Broertjes en zusjes zijn overdag welkom.
Andere familieleden en vrienden kunnen op bezoek komen van:

  • 10:00 tot 12:00 uur 
  • 14:00 tot 19:00 uur

Er mogen niet meer dan drie personen tegelijk bij één kind op bezoek zijn.

Onze zorgverleners uitklapper, klik om te openen

Elke verpleegafdeling heeft een eigen medisch team (het dedicated team).

De coördinator van dit team is het medisch hoofd zorgeenheid. Bij de behandeling van uw kind kunnen tijdens deze opname meerdere artsen betrokken zijn. Ieder met zijn eigen specifieke deskundigheid.

Tijdens het opnamegesprek vertellen we u welke specialist tijdens de opname eindverantwoordelijk is voor de gang van zaken rond de behandeling van uw kind.  De eindverantwoordelijk specialist kan een andere specialist zijn dan de arts die uw kind op de polikliniek behandelt.

Op de afdeling werken ook artsen in opleiding tot specialist (aios) onder verantwoordelijkheid van de specialist. Vragen over de dagelijkse gang van zaken kunt u stellen aan de aios.

Uw eindverantwoordelijk specialist kan voor de behandeling een andere specialist vragen mee te behandelen. Als dit voor uw kind van toepassing is, informeren wij u hierover.

Buiten kantoortijden is er altijd een specialist die voor de eindverantwoordelijk specialist van uw kind dienst doet. Via de verpleging kunt u informeren wie dat is.