Terug

Keel-, neus- en oorheelkunde

Keel-, neus- en oorheelkunde

Op de polikliniek keel-, neus- en oorheelkunde (kno) van het WKZ kunt u met uw kind terecht voor onderzoek en behandeling van aandoeningen aan de keel, de neus of het oor.

Bijzonder aan de polikliniek

  • We hebben met meerdere kinder-kno artsen  tegelijkertijd spreekuur op de polikliniek. Hierdoor is het mogelijk dat een andere kno-arts meekijkt, als dit nodig is.
  • Ook kan de kno-arts  een arts van een ander specialismen direct raadplegen,  zoals de  kinderarts- infectioloog , wanneer het gaat om patiënten met veelvuldige of hardnekkige infecties.
  • De kno-arts heeft de mogelijkheid om op de polikliniek een logopediste, die gespecialiseerd is in taal/ spraak en slikproblemen mee te laten beoordelen.
  • Tevens kan de KNO-arts een verwijzing doen voor het intakespreekuur van de afdeling Kind & Communicatie. Ook kan de KNO-arts in overleg met logopedist of orthopedagoog rechtstreeks een aanvraag doen voor een logopedisch onderzoek of een orthopedagogisch onderzoek.

Onderzoek

Behandeling

Contact uitklapper, klik om te openen

Om een afspraak te maken op de polikliniek keel-, neus- en oorheelkunde hebt u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. De polikliniek keel-, neus- en oorheelkunde is bereikbaar via het telefoonnummer 088 75 549 02.

Adres

Wilhelmina Kinderziekenhuis (UMC Utrecht)
Polikliniek keel-, neus en oorheelkunde
Lundlaan 6
3584 EA Utrecht

Postadres

Huispost-nummer KJ 01.521.0
Postbus 85090
3508 AB Utrecht

Acute hulp

Als er zich tijdens de behandeling van uw kind situaties voordoen waarbij u direct advies nodig hebt, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de polikliniek keel-, neus- en oorheelkunde. Buiten kantooruren belt u uw huisarts. Deze verwijst u dan zo nodig door naar de afdeling spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Belt u alleen naar de polikliniek met vragen over de behandeling van uw kind bij het WKZ. Voor alle andere zaken kunt u contact op nemen met uw huisarts.

Route uitklapper, klik om te openen

U vindt de polikliniek keel-, neus- en oorheelkunde op de eerste etage van het WKZ, receptie 9. De polikliniek is bereikbaar via de liften naast de hoofdingang. Daarna volgt u de borden ‘poliklinieken’.

Wachttijden uitklapper, klik om te openen

12-10-2020

Toegangstijd polikliniek Keel-, neus-en oorheelkunde: 8 weken

Meer informatie uitklapper, klik om te openen

Verpleegafdeling

Schildpad

Ziekte