Terug

Keel-, neus- en oorheelkunde

Op de polikliniek keel-, neus- en oorheelkunde (kno) van het WKZ kunt u met uw kind terecht voor onderzoek en behandeling van aandoeningen aan de keel, de neus of het oor.

Bijzonder aan de polikliniek

  • We hebben met meerdere kinder-kno artsen  tegelijkertijd spreekuur op de polikliniek. Hierdoor is het mogelijk dat een andere kno-arts meekijkt, als dit nodig is.
  • Ook kan de kno-arts  een arts van een ander specialismen direct raadplegen,  zoals de  kinderarts- infectioloog , wanneer het gaat om patiënten met veelvuldige of hardnekkige infecties.
  • De kno-arts heeft de mogelijkheid om op de polikliniek een logopediste, die gespecialiseerd is in taal/ spraak en slikproblemen mee te laten beoordelen.
  • Tevens kan de KNO-arts een verwijzing doen voor het intakespreekuur van de afdeling Kind & Communicatie. Ook kan de KNO-arts in overleg met logopedist of orthopedagoog rechtstreeks een aanvraag doen voor een logopedisch onderzoek of een orthopedagogisch onderzoek.

Onderzoek

Behandeling

Hebt u vragen?

Om een afspraak te maken op de polikliniek keel-, neus- en oorheelkunde hebt u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. De polikliniek keel-, neus- en oorheelkunde is bereikbaar via het telefoonnummer 088 75 549 02.

Adres

Wilhelmina Kinderziekenhuis (UMC Utrecht)
Polikliniek keel-, neus en oorheelkunde
Lundlaan 6
3584 EA Utrecht

Postadres

Huispost-nummer KJ 01.521.0
Postbus 85090
3508 AB Utrecht

Acute hulp

Als er zich tijdens de behandeling van uw kind situaties voordoen waarbij u direct advies nodig hebt, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de polikliniek keel-, neus- en oorheelkunde. Buiten kantooruren belt u uw huisarts. Deze verwijst u dan zo nodig door naar de afdeling spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Belt u alleen naar de polikliniek met vragen over de behandeling van uw kind bij het WKZ. Voor alle andere zaken kunt u contact op nemen met uw huisarts.

Route

U vindt de polikliniek keel-, neus- en oorheelkunde op de eerste etage van het WKZ, receptie 9. De polikliniek is bereikbaar via de liften naast de hoofdingang. Daarna volgt u de borden ‘poliklinieken’.