Terug

WKZ Sportief Netwerk

WKZ Sportief Netwerk

Op deze pagina geven wij een overzicht van Utrechtse organisaties die zich inzetten voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking die willen sporten.

Sportverenigingen met sportaanbod op maat uitklapper, klik om te openen

In Utrecht bieden bijna 80 sportaanbieders sport voor mensen met een beperking. Bijna 50 daarvan richten zich op de kinderen en jongeren.

CConsulenten aangepast sporten SportUtrecht uitklapper, klik om te openen

Femke en Els zijn onze consulenten aangepast sporten. Zij helpen je op weg naar een geschikte sport– of beweegactiviteit en geven gratis sportadvies op maat. Femke adviseert ook sportclubs over nieuw en bestaand aanbod en de mogelijkheden.
Petra is buurtsportcoach Sport Heroes en zet zich in om meer kinderen in het speciaal onderwijs te laten sporten. Professionals binnen zorg en welzijn of onderwijs kunnen een cliënt doorverwijzen naar onze collega’s of zelf contact opnemen voor meer informatie. 

Consulent aangepast sporten jeugd

Femke Cordova Bellido
femke.cordova@sportutrecht.nl
06 – 19 49 94 50 ( di. t/m vr.)

Buurtsportcoach Sport Heroes

Petra Kühr
petra.kuhr@sportutrecht.nl
06 – 52 37 25 03
 

Only friends Utrect uitklapper, klik om te openen

Bij Only Friends Utrecht zijn kinderen en jongeren met een beperking van harte welkom. Naast trainen staan bij Only Friends Utrecht sporten met plezier en kameraadschap hoog in het vaandel.

Kijk op: www.onlyfriendsutrecht.nl voor meer informatie over de sportclub.

Contactpersoon Only Friends Utrecht is Karin den Balvert.

k.d.balvert@dehoogstraat.nl 

Netwerkorganisatie Utrecht Sport op Maat uitklapper, klik om te openen

Netwerk Sport op Maat Utrecht

SportUtrecht coördineert het netwerk Sport op Maat. Utrecht Sport op Maat is een netwerk van organisaties met het gezamenlijke doel om Utrechters met een functiebeperking te helpen bij het vinden van, en meedoen aan leuk, passend sportaanbod. Het netwerk zet zich daarom óók in voor het vergroten en verbeteren van het aangepast sportaanbod in Utrecht. De organisaties binnen Sport op Maat hebben elk hun eigen specialiteiten en activiteiten. Meer informatie hierover vind je op de websites van de organisaties.

Online Sportzoeker uitklapper, klik om te openen

Online Sportzoekers Sportstad-Urecht en Uniek Sporten

Wij vinden het belangrijk dat ook mensen met een beperking kunnen sporten! Sporten is belangrijk voor de gezondheid, draagt ook bij aan het opdoen van sociale contacten en is goed voor je zelfvertrouwen. Voor mensen met een beperking zijn er in Utrecht veel mogelijkheden; meer dan 80 sportaanbieders bieden aangepast sportaanbod aan. Daarnaast kan je soms gewoon terecht bij de reguliere trainingen of lessen. Op Sportstad-Utrecht.nl vind je een compleet en actueel overzicht van het aangepast sportaanbod in Utrecht. Wil je weten wat er buiten Utrecht te doen valt, kijk dan op Uniek-Sporten.nl 

Beweegmaatjes SportUtrecht uitklapper, klik om te openen

Als beweegmaatje help je iemand die een zetje in de rug nodig heeft om in beweging te komen. Dit kan al door één keer per maand samen te gaan wandelen, fietsen of een andere activiteit te ondernemen. Uit ervaringen van beweegmaatjes blijkt dat het vaak erg gezellig is én je haalt er veel voldoening uit. Meld je nu aan en er wordt contact met je opgenomen om de mogelijkheden door te nemen.

Wil je graag bewegen en ben je op zoek naar een beweegmaatje?

UPDATE 4 juni 2019 - Het is tijdelijk niet mogelijk je aan te melden als zoekmaatje. Aanmeldingen die al zijn gedaan worden behandeld. De verwachting is dat het rond september 2019 weer mogelijk is om jezelf aan te melden. Bij vragen kun je een e-mail sturen naar Beweegmaatjes@sportutrecht.nl.

Wil je je graag aanmelden als vrijwilliger en je inzetten als beweegmaatje? Vul dan onderstaand formulier in.

Team Sportservice provincie Utrecht uitklapper, klik om te openen

Een van de thema's waar Stichting Sportservice provincie Utrecht zich op richt is aangepast sporten: sport en bewegen met een beperking of chronische aandoening in de provincie Utrecht. Sportservice ondersteunt sportverenigingen bij het ontwikkelen van aangepast sportaanbod en informeert mensen met een verstandelijke, lichamelijke, visuele, auditieve beperking of chronische aandoening waar zij kunnen sporten of bewegen bij hen in de buurt. Het werkgebied is de regio Utrecht-West: Woerden, Stichtse Vecht en De Ronde Venen.

Meer informatie is te vinden op team Sportservice provincie Utrecht

Landelijke organisaties uitklapper, klik om te openen

Websites van landelijke organisaties op het gebied van sporten met een beperking:

Meer informatie? uitklapper, klik om te openen

Wilt u meer informatie over het WKZsportief Netwerk ? Vul dan het contactformulier in. 

Bedankt voor uw reactie!

Heeft deze informatie u geholpen?

Graag horen we van u waarom niet, zodat we onze website kunnen verbeteren.

Contact

Afspraken

Afspraken en wachttijden

Patiëntgegevens

Voor professionals

Praktisch