UMC Utrecht voorhoedeziekenhuis gezonde voeding
Het UMC Utrecht - inclusief het WKZ - is aangesloten bij het landelijke initiatief ‘Goede Zorg Proef je’. Dit is een onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord. Als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland bieden wij een gezond voedingsaanbod aan patiënten, medewerkers, studenten en bezoekers.
Richtlijnen Gezonde Voeding uitklapper, klik om te openen
Elke dag staat ons team voedingsassistenten, koks en diëtisten voor u en uw kind klaar. We verzorgen uw ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.
Voor kinderen met een dieet hebben we een daarop aangepast aanbod. Zo kan ieder kind de juiste keuze maken en dragen we met voeding bij aan goede en passende zorg.
Wilt u meer weten over het effect van voeding op de behandeling en het herstel van uw kind? De voedingsassistent, diëtist, verpleegkundige of arts, kan u er meer over vertellen.
Voedselveiligheid uitklapper, klik om te openen
De medewerkers van het facilitair bedrijf verzorgen de maaltijden in het Wilhelmina Kinderziekenhuis voor patiënten, medewerkers, studenten en bezoekers.
We zijn sinds 2007 gecertificeerd voor voedselveiligheid volgens de 'Eisen voor een HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem, versie 5.1 juni 2016.’ HACCCP staat voor: Hazard Analysis Critical Control Points. Naast de jaarlijkse audits van de certificerende instantie (DNV) worden maandelijks door een gediplomeerd bedrijf hygiëne audits uitgevoerd. Daarnaast beschikt het facilitair bedrijf binnen voeding over een HACCP team die op frequente basis hygiëne audits uitvoeren. Alle medewerkers zijn geschoold voor hun specifieke taken en hebben kennis van de voedselveiligheidregels.
Suggesties? uitklapper, klik om te openen
Hebt u vragen, ideeën of tips om onze zorg voor goed & gezond eten nog beter te maken? Stuur ze via e-mail naar: vragenvoeding@umcutrecht.nl. Eet smakelijk!