Terug

Samenwerkingsverbanden

Samenwerkingsverbanden

De afdeling kinderreumatologie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis is met 6 kinderreumatologen de grootste van Nederland. De afdeling kent een uitgebreide samenwerking met diverse klinieken in Nederland en het buitenland. Ook werkt de afdeling nauw samen met het kinderbewegingscentrum, alwaar brede expertise is met onderzoek en behandeling van kinderen met reumatische ziekten. Daarnaast is de afdeling nauw verweven met de afdeling voor stamceltransplantaties en vormt één geheel met de kinderartsen voor immuundeficiënties en infectieziekten.

MYOflammation
Multidisciplinair overleg voor spier-gerelateerde aandoeningen

Brainworks
Internationaal onderzoek en behandeling van vaatontsteking van het centrale zenuwstelsel en onsteking van het brein op de kinderleeftijd

Eurofever
Een internationaal samenwerkingsverband met onderzoek naar aangeboren ontstekingsziekten

IWA
Interuniversitaire werkgroep Auto-inflammatoire ziekten, een nationaal samenwerkingsverband voor behandelaars en onderzoekers van auto-inflammatoire aandoeningen bij volwassenen en kinderen.

UCAN-U
Brengt alle expertise tezamen van lab naar de patiënt waar het onderzoek naar JIA betreft met als doel alle informatie, protocollen en kennis openlijk te delen.

Reuma-LINK
Een samenwerkingsverband van de Kinderreumatologische centra van het Universitair Medisch Centrum Utrecht, het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, het Universitair Medisch centrum Groningen en het Universitair Medisch centrum St. Radboud te Nijmegen

Nederlandse Vereniging voor Kinderreumatologie

Paediatric Rheumatology European Society 

(PReS, Europese Vereniging voor Kinderreumatologie)

Pediatric Rheumatology International Trial Organization 

(PRINTO, Internationale onderzoeksorganisatie naar reumatische ziekten bij kinderen)