Terug

Overnachten ouders

Overnachten ouders

In het WKZ is het mogelijk om bij uw kind te overnachten. Dit kan op de gezamelijke zaal waar uw kind slaapt of op de één persoonskamer van uw kind. Als uw kind op de intensive care ligt gelden er speciale regels.

Blijven slapen bij uw kind op de verpleegafdeling uitklapper, klik om te openen

En verder:

  • Wilt u vóór 8.00 uur zelf uw bed opruimen?
  • Als u bij uw kind wilt zijn als er bloed wordt geprikt, zorg dan dat u rond 8.00 uur op de afdeling bent.
  • De douche en het toilet op zaal zijn alleen bestemd voor de opgenomen kinderen. Op de gang is een aparte douche- en een toiletruimte voor ouders en bezoek.
  • Als uw kind op een één persoonskamer ligt, dan kunt u daar ook douchen. Doe dit nadat uw kind klaar is. Wilt u na gebruik de douche opruimen en schoonmaken?

Er kan één ouder bij uw kind blijven slapen. Een ander familielid kan soms ook bij uw kind slapen in plaats van u als ouder. Dit moet u wel van tevoren met de verpleegkundige overleggen.

Op de zalen moet u rekening houden met andere kinderen en hun ouders en de soms beperkte ruimte. Als uw kind op zaal ligt, dan kunt u op een opklapbed slapen. Ligt uw kind op een één persoonskamer, dan kunt u de slaapbank gebruiken. De verpleegkundige geeft u lakens en een deken.

Het is mogelijk om als ouder samen met uw kind te ontbijten op de afdelingen Schildpad, Panda, Papegaai, en ook Leeuw.

Menukaart en prijzen

Blijven slapen bij uw kind op de Intensive Care (IC) uitklapper, klik om te openen

Op afdeling Pelikaan, de kinder- intensive care (IC), kunt u niet naast uw kind overnachten.

U kunt dan gebruik maken van de ouderslaapkamer bij de IC. Het ziekenhuis heeft een beperkt aantal ouderslaapkamers. Soms kunt u hier voor maximaal twee nachten gebruik van maken.

De verpleegkundige kan u meer informatie geven.

We vragen u de ouderslaapkamer na gebruik op te ruimen.

Als u in een ouderkamer blijft overnachten, hoeft u alleen uw eigen toiletspullen en kleding mee te nemen. Lakens en handdoeken krijgt u op de afdeling.

Ontbijt kunt u tegen betaling krijgen bij de koffiecorner '30 Beans' in de centrale hal.

Overnachten in het Ronald McDonald Huis uitklapper, klik om te openen

Het Ronald McDonald Huis Utrecht heeft naast de kamers in het Ronald McDonald Huis op het terrein van het Science Park Utrecht een dependance in gebruik genomen: het Buitenhuis in De Bilt. Het Ronald McDonald Huis is heel blij dat ze deze extra kamers kunnen aanbieden aan de familie van kinderen die in het Wilhelmina Kinderziekenhuis of Princes Maxima Centrum zijn opgenomen. Het buitenhuis ligt op Een groot voordeel is dat het Buitenhuis op 2,7 km van het WKZ en PMC vandaan, waardoor ouders snel bij hun kind kunnen zijn. Dit buitenhuis is ook van te voren te reserveren, zie daarvoor de site van het Ronald McDonald huis Utrecht.

Ronald Mcdonald Huizen en het coronavirus (COVID-19)

De Ronald McDonald Huizen hebben vanaf zaterdag 21 maart een tijdelijke, beperkte gastenstop. Ouders en broertjes en zusjes van zieke en zorgintensieve kinderen die nu al verblijven in het Ronald McDonald Huis, kunnen blijven zo lang als nodig is. Ook voor nieuwe gezinnen met een ernstig ziek kind (zoals NICU/ IC) staan de deuren nog open. Het ziekenhuis beoordeelt of de situatie ernstig is.

Voor gezinnen wiens kind met minder ernstige problematiek wordt opgenomen, zoeken wij een andere oplossing in samenwerking met hotels in de buurt. We beperken hiermee het aantal personen in het Huis, maar blijven beschikbaar voor gezinnen met een ernstig ziek kind.

Deze voorzorgsmaatregelen dienen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen. Het doet ons pijn om deze ingrijpende maatregel te nemen. We hopen dat we hiermee onze verantwoordelijkheid nemen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Op 11 april a.s. beoordelen wij de situatie opnieuw.

Wilt u meer weten over logeren in het Ronald McDonald Huis? Klik hier voor meer informatie.