Terug

Jaarlijkse bijscholing urotherapie

Jaarlijkse bijscholing urotherapie

Sinds 2008 organiseert de afdeling Urotherapie van het UMC Utrecht elke voorjaar één of meerdere bijscholingsdagen. Deze bijscholing heeft inmiddels bekendheid verworven bij iedereen die werkzaam is in de zorg met kinderen met blaas- en plasproblemen en is een niet te missen event om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Doelgroep uitklapper, klik om te openen

De behandeling van kinderen met incontinentie- of blaasproblemen is bij voorkeur multidisciplinair van opzet. De bijscholing is om die reden bedoeld voor alle professionals die werken met deze kinderen zoals kinderartsen, urologen, verpleegkundigen, medisch pedagogisch zorgverlener, psychologen, fysiotherapeuten en urotherapeuten.

Doelstelling uitklapper, klik om te openen

De bijscholing richt zich op ontwikkeling van diagnostiek en behandeling van kinderen met functionele blaasfunctiestoornissen. De problematiek wordt multidisciplinair benaderd.

Naast basis kennisoverdracht worden ook de nieuwste ontwikkelingen voor het voetlicht gebracht.

The training day of 2020 is canceled because of the corona virus. A new date for 2021 follows. We strive to extend this year's entire program and accreditation to next year. uitklapper, klik om te openen

  • Click here for the program and to register

Accreditatie bijscholing 2020 uitklapper, klik om te openen

Wordt aangevraagd

NVCK uitklapper, klik om te openen

De Nederlandse Vereniging voor Continentie bij Kinderen (NVCK) is nauw verbonden en berokken  met de organisatie van deze  jaarlijkse bijscholingsdag, leden van de  vereniging ontvangen een korting op de registratiekosten. De Vereniging draagt deze scholing een warm hart toe en zij combineert deze dag met de planning van de  jaarlijkse algemene ledenvergadering.

Presentaties bijscholing uitklapper, klik om te openen

De bijscholingsdagen worden in samenwerking met  de Nederlandse Vereniging voor Continentie bij Kinderen (NVCK)  georganiseerd. Als u lid bent van de NVCK kunt u presentaties van de bijscholingsdagen op hun website bekijken.

Meer weten uitklapper, klik om te openen

Voor  praktische informatie kunt u contact opnemen met
mevrouw M. Plug - van den Bree
Stafsecretaresse Urotherapie
m.bree@umcutrecht.nl
088 755 41 11

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met
Mevrouw A .J  Nieuwhof-Leppink
Hoofd opleiding urotherapie, coördinator incontinentieteam.
a.nieuwhof-leppink@umcutrecht.nl
088 755 41 11

Kosten uitklapper, klik om te openen

Vrijdag 27 maart (één dag): €250,-
Vrijdag 27 maart en zaterdag 28 maart (twee dagen): €340,-

Annuleringsvoorwaarden uitklapper, klik om te openen

Tot 4 weken voor aanvang van de bijscholingsdag zijn de annuleringskosten 5 euro. Bij annulering binnen 4 weken voor aanvang moet altijd de volledige cursusprijs worden betaald, ongeacht de reden van annulering. Wij accepteren alleen schriftelijke annuleringen, waarbij de datum van poststempel wordt aangehouden voor het vaststellen van de annuleringstermijn.

Wanneer u na inschrijving toch niet kan deelnemen dan kunt u uw plaats laten innemen door een collega. Tot 4 weken voor de bijscholingsdag zijn daar geen kosten berekend. Daarna wordt per wijziging € 35 administratiekosten in rekening gebracht.

Vervangers kunnen zich alleen schriftelijk aanmelden via een ondertekend inschrijfformulier met begeleidend schrijven.