Terug

eHealth

Om betere zorg op maat te bieden kijkt het WKZ samen met kinderen, ouders en zorgverleners buiten het ziekenhuis, naar de mogelijkheden van eHealth-ondersteuning. Hierdoor krijgen zij meer inzicht in hun gezondheid, kunnen we zorg precies aanbieden op de momenten dat het nodig en gewenst is, en is er continue nabijheid van een arts of verpleegkundige. Zo komen we samen tot de beste zorg passende zorg voor kinderen en ouders. Hieronder staat een selectie van onze toepassingen.

VR-bril

Sinds kort beschikt de afdeling Pedagogische zorg over een virtual reality-bril die ervoor zorgt dat kinderen zich ergens anders op kunnen focussen dan op een medische behandeling. Ook is een filmpje beschikbaar met een virtuele rondleiding over de Intensive Care. Zo weten  kinderen voorafgaand aan een operatie waar zij na afloop terecht komen. Naast afleiding wordt de VR-bril dan ook steeds meer ingezet voor voorlichting. 

Reuma2go app

De Reuma2Go app is speciaal voor kinderen met jeugdreuma ontwikkeld om ze meer inzicht te geven in hun gezondheid. De app zorgt voor een betere dialoog tussen kinderen met jeugdreuma, hun ouders en zorgverleners.

Fitnet-plus

FitNet is een eHealthportaal voor chronisch vermoeide kinderen. Het besloten portaal is speciaal gemaakt voor jongeren van 12-18 jaar met het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS).  FitNet is een vorm van cognitieve  gedragstherapie. Wat de therapie inhoudt, hangt af van de doelen die kinderen zelf bepalen.

KindTool positieve gezondheid

De kindtool Positieve Gezondheid laat zien wat kinderen en jongeren belangrijk vinden als het gaat om hun gezondheid. De tool kan als voorbereiding op een consult met een zorgverlener dienen. Kindtool kan daarnaast ingezet worden om in kaart te brengen hoe het met de gezondheid van uw kind in brede zin gaat.