Terug

Dr. A.D. (Arjan) van Zuilen

Internist-nefroloog

BIG nr. 89048587901

Aandachtsgebieden uitklapper, klik om te openen

  • Niertransplantatie: hoofd van de niertransplantatie unit
  • Chronische nierschade
  • HIV en nierziekten
  • Thrombotische micro-angiopathie/atypische HUS
  • Plasmafiltratie

Poliklinieken

Dr. Arjan van Zuilen - internist-nefroloog

In deze video vertelt internist-nefroloog dr. Arjan van Zuilen van de afdeling nefrologie over zijn werk in het UMC Utrecht en wat hij en zijn collega’s betekenen voor patiënten met nierziekten.

Biografie

Biografie

Biografie

Dr. Van Zuilen is sinds 2004 in dienst bij het UMC Utrecht. Nadat hij zijn vooropleiding interne geneeskunde heeft doorlopen in Doetinchem en het Radboudumc te Nijmegen, is hij hier begonnen aan promotieonderzoek en het aandachtsgebied nefrologie. Het doel was een multicenter studie uit te voeren waarbij geprobeerd werd het cardiovasculair risico in matig tot ernstige nierschade te verbeteren door de inzet van een gespecialiseerde verpleegkundige. In 2011 resulteerde dit in een proefschrift (Multifactorial Approach and Superior Treatment Efficacy in Renal Patients with the Aid of Nursepractitioners).

Vanaf 2007 is hij geregistreerd Nefroloog en sinds 2009 verantwoordelijk voor het niertransplantatieprogramma van het UMC Utrecht. 

Daarnaast is hij meer en meer betrokken geraakt bij het correct gebruik van het elektronisch patiëntendossier en kwaliteit en patiëntveiligheid.

Wetenschappelijk onderzoek en publicaties uitklapper, klik om te openen

  • MASTERPLAN-onderzoek: optimale implementatie van richtlijnen ter reductie van cardiovasculaire ziekten bij patienten met matig tot chronische nierschade.
  • CKD prognosis consortium: een samenwerkingsverband van meerdere cohorten om de invloed van chronische nierschade op renale, cardiovasculaire en overall prognose in te schatten.
  • Meerdere multicenter studies naar immuunsupressive strategieën bij niertransplantaat ontvangers.
  • De betekenis van pretransplantatie donorspecifieke antistoffen resultaten bij niertransplantatie en de invloed van complement regulatie in het donororgaan hierop. 

De publicaties van dr. A.D. (Arjan) van Zuilen vindt u op Pubmed.

Bedankt voor uw reactie!

Heeft deze informatie u geholpen?

Graag horen we van u waarom niet, zodat we onze website kunnen verbeteren.