Terug

Dr. P.A. Woerdeman

Kinderneurochirurg

Aandachtsgebieden

  • Kinderneurochirurgie
  • Algemene neurochirurgie
  • Image-guided neurochirurgie, met name frameloze beeldgeleide neurochirurgie

 

Biografie

Peter Woerdeman werd geboren op 8 november 1975 in Asten. Na het behalen van zijn VWO diploma in 1994 (Sint Willibrord Gymnasium in Deurne) begon hij met de opleiding geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Deze werd na de co-schappen succesvol afgerond in 2001. In datzelfde jaar begon hij als arts-assistent op de afdeling neurochirurgie in het UMC Utrecht (afdelingshoofd Prof. Dr. CAF Tulleken). Tijdens deze periode ontstond de fascinatie voor computer geassisteerd, beeld-geleid opereren en in 2003 combineerde hij de opleiding tot neurochirurg met promotie onderzoek binnen het domein van beeld-geleid opereren, de neuronavigatie.

Per juli 2011 was hij geregistreerd medisch specialist/neurochirurg en had hij zijn focus gezet op de kinderneurochirurgie. Omdat dit subspecialisme het best in een ‘fulltime’ kinderneurochirurgie omgeving geleerd kan worden, verhuisde hij met zijn gezin naar Vancouver, Canada. In het British Columbia Children’s Hospital heeft hij zich, als fellow kinderneurochirurg, een jaar lang verdiept in het gehele spectrum van de kinderneurochirurgie (http://neurosurgery.med.ubc.ca/education/fellowship-opportunities/pediatric-neurosurgery/).

Eind juni 2013 is hij teruggekomen en werkt hij in het WKZ/UMC Utrecht met als voornaamste aandachtsgebieden: Kinderneurochirurgie, ‘Image-guided’ neurochirurgie en Algemene neurochirurgie.

Wetenschappelijk onderzoek

  • Kinderneurochirurgie; verschillende thema's
  • Image guidance in neurosurgery

Publicaties

De publicaties van dr. Woerdeman zijn te vinden op PubMed.

Persoonlijke prijzen, subsidies en onderscheidingen

  • 2013 iACT Trainee Clinical Investigator Seed Grant Award (CAN$4000) for “Craniofacial self image and well being after non-syndromic, single suture craniosynostosis treatment in infancy: a long-term outcome study”