Terug

Dr. A. van Wijk

Congenitaal cardio-thoracaal chirurg

T: 088 75 547 04

E:

Aandachtsgebieden

  • Hartchirurgie bij kinderen
  • Longchirurgie bij kinderen
  • GUCH-chirurgie (Grown-Ups with Congenital Heart disease)  

Polikliniek en afdeling

Biografie

Mijn naam is Bram van Wijk. Na de middelbare school startte ik in 2000 met Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn geneeskundestudie ontstond mijn interesse voor het hart en aangeboren hartafwijkingen. Vanuit die interesse ben ik tijdens mijn studie, onderzoek gaan doen naar de embryonale ontwikkeling van het hart, in het laboratorium van prof. Moorman. In 2010 promoveerde ik op mijn proefschrift over de embryonale ontwikkeling en regeneratieve capaciteit van het hart. 

Na mijn promotie begon ik met de opleiding tot cardio-thoracaal chirurg in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Ik werkte bij de volwassen hartchirurgie in het AMC en de Isala klinieken in Zwolle. Mijn interesse in de aangeboren hartafwijkingen ben ik nooit verloren en ik ben dan ook heel blij dat ik mij verder heb kunnen specialiseren in de kinderhart-longchirurgie en de hartchirurgie bij volwassenen met aangeboren hartafwijkingen. Met heel veel plezier werk ik sinds 2016 in het UMCU/WKZ. 

Wetenschappelijk onderzoek en publicaties

Samen met professor Schoof werk ik aan onderzoek naar de Ross-operatie en met professor Haas aan onderzoek naar patiënten die een operatie hebben ondergaan vanwege een hypoplastisch linker hartsyndroom. Ook werk ik aan een onderzoek naar het herstelvermogen van het hart van kinderen, en de plasticiteit die het hart heeft als het op jonge leeftijd wordt gecorrigeerd. Met een subsidie van de Hartstichting ga ik starten met onderzoek waarbij we klepweefsel genetisch veranderen om het beter geschikt te maken voor transplantatie. 

Publicaties van Dr. A van Wijk kunt u bekijken op PubMed.