Terug

Dr. E.E.C. (Eric) de Waal

Cardio-anesthesioloog

Aandachtsgebieden

  • Cardio-anesthesiologie

Afdelingen / poliklinieken

Wetenschappelijk onderzoek

  • Perioperatieve hemodynamische monitoring: cardiac output monitoring, Ventricular Field Recognition en Early Goal Directed Therapy in high-risk non-cardiac surgery.
  • Steunhartimplantaties: Predictie van vasoplegie na LVAD-implantaties

Biografie

Na zijn studie Geneeskunde in Antwerpen (RUCA-UIA), afgerond in 1988, is Dr. De Waal opgeleid tot anesthesioloog aan de Vrije Universiteit van Brussel. In het kader van die opleiding heeft hij 3,5 jaar opleiding gevolg in het Academisch Ziekenhuis van de Vrije Universiteit van Brussel (B), 6 maanden in het Stedelijk Ziekenhuis in Roeselare (B), en 1 jaar in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein (NL). In 1993 is hij erkend als anesthesioloog, zowel in België als in Nederland.

Sinds augustus 1993 werkt hij in het UMC Utrecht alwaar hij in eerste instantie verder ervaring heeft opgedaan binnen de algemene en de kinder-anesthesie. Sinds 1996 is hij werkzaam als cardio-anesthesioloog en intensivist (antegraad erkend in 2000).

In juni 2009 is hij gepromoveerd. De titel van zijn proefschrift luidt: Advanced Cardiovascular Monitoring. Op dit moment is hij copromotor van een van onze arts-assistenten, en is hij lid van het Subcomité van de EACTA betreffende transplantaties en steunhartimplantaties.