Terug

Dr. G.J. (George) Vlachojannis

Interventiecardioloog
Dr. G. Vlachojannis

T: 088 755 61 67

E:

Aandachtsgebieden

Coronaire interventies (dotterbehandelingen), met bijzondere aandacht voor

  • ingewikkelde behandelingen van de kransslagaders: Complex and High-risk Coronary Intervention (CHIP)
  • chronische totale occlusies Dit zijn al langbestaande volledige afsluitingen van kranssalgaders: chronic total occlusion (CTO)

Wetenschappelijk onderzoek en publicaties

Hoofdonderzoeker van COMPARE CRUSH trial

COMPARE CRUSH is een wetenschappelijk onderzoek gericht op het verbeteren van de patiëntenzorg bij patiënten met een acuut hartinfarct.

Bloedverdunnende medicijnen  zijn belangrijke geneesmiddelen bij de vroege behandeling van een hartinfarct. Het vereiste bloedverdunnende effect van ingeslikte intacte tabletten is echter vertraagd en zwakker bij patiënten met een acuut hartinfarct..

Met de COMPARE CRUSH-studie zal onderzoeken we of bloedverdunners in poedervorm bij patiënten met een hartinfarct een betere uitkomst op de korte en lange termijn heeft, en of de hoeveelheid hartschade minder is. Ook onderzoeken we of door de poedervorm een sneller en sterker bloedverdunnend effect optreedt

Publicaties

De publicaties van Dr. Vlachojannis kunt u nalezen op PubMed.

Nieuws en verhalen

Biografie

Dr. George Vlachojannis is sinds 2018 werkzaam in het UMC Utrecht als cardioloog.

George Vlachojannis studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Frankfurt / Duitsland. Later heeft hij het Bachelor of Science program Biomedical Sciences aan het King’s College London,England succesvol afgerond. Zijn opleiding cardiologie volgde hij vanaf 2003 in Frankfurt aan het Universitair Medisch Centrum. Hij promoveerde summa cum laude aan het Goethe-Universiteit Frankfurt op het gebied van moleculaire biologie (invloed van diabetisch metabolisme op ontstekingsprocessen) .

2011
Fellowship Icahn School of Medicine Mount Sinai Hospital New York (VS), Onderzoek op het gebied van interventiecardiologie

2012
Fellowship Lahey Clinic / Tufts University Hospital in Burlington-Boston (VS)

Sinds 2013 werkt George Vlachojannis als interventie cardioloog in Nederland.

Vanaf 2018 werkt hij als staflid interventiecardiologie in het UMC Utrecht. Zijn klinisch specialisatie betreft het gebied van interventiecardiologie met bijzonders aandacht voor complexe coronair interventies.

Persoonlijke prijzen, subsidies en onderscheidingen

  • Post-doc research fellowship op de Cardiovascular Institute / Mount Sinai Hospital / New York (Scholarship Hellenic Cardiology Society)
  • Diverse prijzen op nationale en internationale congressen voor onderzoeksprojecten
    • Top 3 - Beste lopende Nederlandse klinische studies in interventie cardiologie van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie / Werkgroep Interventie Cardiologie;
    • Zes keer Top 50 Poster Awards at Transcatheter Therapeutics Meeting