Terug

Mw. Anouk Velders - de Winter

Verpleegkundig Specialist Epilepsiechirurgie i.o.

Aandachtsgebieden

> Epilepsie / epilepsiechirurgie
> Specialist intensieve zorg bij somatische aandoeningen
 

Biografie

Na het afronden van de opleiding HBO-V in 2000 volgde Anouk Velders-de Winter een jaar het HBO-V traineetraject in het AZU. Vervolgens startte ze in 2002 met de specialistische vervolgopleiding tot Kinderverpleegkundige in het WKZ. Anouk werkte 16 jaar op de afdeling Dolfijn, waarvan 13 jaar als seniorverpleegkundige. Hier deed zij veel ervaring op in het verplegen en begeleiden van patiënten met o.a epilepsie(chirurgie).
In juni 2018 maakte ze de overstap naar de functie van Verpleegkundig Specialist Epilepsiechirurgie in opleiding. Hiervoor volgt ze momenteel de opleiding Master Advanced Nursing Practice (MANP) aan de Hogeschool Utrecht.

Samen met Janine Ophorst -van Eck is Anouk verantwoordelijk voor het begeleiden van zowel volwassenen als kinderen in dit hele traject, waarbij zij het aanspreekpunt is voor de kinderen.
U kunt Anouk dan ook tegenkomen op zowel de polikliniek Kinderneurologie en WKZ-afdeling Dolfijn, als op de volwassenenpolikliniek en de afdeling Neurologie van het UMC Utrecht.

Anouk is lid van de Landelijke Werkgroep EpilepsieChirurgie (LWEC), de lokale werkgroep (USWEC) en van het Netwerk EpilepsieZorg (NEZ). 

Wetenschappelijk onderzoek

> Onderzoek naar de indicaties vóór, en uitkomst ná, epilepsiechirurgie bij kinderen.

> Onderzoek naar nieuwe EEG-technieken om de bron van de epilepsie vast te stellen.

> Utrecht NeuroProthese project. Dit is een project waarin bij locked-in-patiënten een klein aantal elektroden geïmplanteerd worden om communicatie bij de hersensignalen mogelijk te maken.
 

Samenwerking patiëntenorganisaties

Epilepsie Vereniging Nederland (EVN)