Terug

Dr. E.C. (Emma) Paes

Plastisch chirurg

BIG nr. 19911165101

Aandachtsgebieden uitklapper, klik om te openen

  • Borstreconstructies
  • Reconstructieve microchirurgie
  • Algemene plastische- en handchirurgie

Biografie

Biografie

Emma Paes is geboren in Duitsland en opgegroeid in Zuid-Limburg. Ze studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht en heeft een gedeelte van haar opleiding in Brazilië, Suriname, Tanzania en Dubai gevolgd. Na het behalen van haar doctoraalexamen was ze onder meer werkzaam bij de afdeling plastische-, reconstructieve en handchirurgie in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. Ze verrichte, samen met haar collega dr. Schellekens, een anatomische studie naar de klinische toepassing van de “internal mammary artery perforator flap” voor oncologische hoofd-hals reconstructies.

Ze specialiseerde zich verder in de plastische-, reconstructieve en handchirurgie in het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het St. Antonius in Nieuwegein. Tijdens haar opleiding promoveerde ze op de behandeling van kinderen met de aandoening van Pierre Robin. Ze ontwikkelde een passie voor de reconstructieve (micro) chirurgie en de kinderplastische chirurgie en heeft deelgenomen aan een schisismissie in Marokko.

In 2016 behaalde zij het EBOPRAS (European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery) examen. Als vast teamlid in het UMC Utrecht richt zij zich op borstreconstructies, reconstructieve microchirurgie en algemene plastische en handchirurgie, zowel bij volwassenen als bij kinderen. Dr. Paes maakt deel uit van het multidisciplinaire team bij de behandeling van borstkanker, fractuur gerelateerde infecties en dermato-oncologische chirurgie. Tevens participeert ze in de multidisciplinaire behandeling van kinderen met tumoren in het Prinses Maxima Centrum.  Dr. Paes is onder meer lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) en de Nederlandse Vereniging voor Schisis en Craniofaciale Afwijkingen (NVSCA).

Wetenschappelijk onderzoek en publicaties uitklapper, klik om te openen

Onderzoek naar de toepassing van de 'internal mammary artery perforator flap' (reconstructieve microchirurgie) en onderzoek naar de behandeling van kinderen met de aandoening van Pierre Robin (kinder plastische chirurgie).

Publicaties

De publicaties van dr. E.C. (Emma) Paes vindt u op Pubmed.