Terug

Dr. Ir. R.J.A. Oude Ophuis

Klinisch embryoloog
Dr.ir. R.J.A. Oude Ophuis

T: 088 755 88 80

E:

Aandachtsgebieden

  • Mannelijke voortplanting
  • Semenanalyse (spermatest)
  • PESA / TESE
    Dit zijn behandelingen waarbij we gebruik maken van chirurgisch verkregen zaadcellen, las er in het sperma geen zaadcellen worden gevonden.
  • Spermadonorbank
  • IVF / ICSI

Biografie

Studie: Biotechnologie, Wageningen Universiteit en Research Centrum
Datum afstuderen: 2004
Datum promotie: 2011
Titel proefschrift: DMPK isoforms in muscle and brain cells: localization and function.

Na mijn studie Biotechnologie aan de Wageningen Universiteit ben ik gepromoveerd bij de afdeling Celbiologie aan het UMC St. Radboud in Nijmegen, waar ik onderzoek heb gedaan naar de functie en lokalisatie van het DMPK eiwit en de mogelijke rol hiervan in de erfelijk spierziekte Myotone Dystrofie type I.

Van 2009 tot 2012 heb ik gewerkt als postdoctoraal onderzoeker aan de interacties en de lokalisatie van dopamine receptoren in het brein voor Abbott Healthcare en het Rudolf Magnus Instituut voor Neuroscience.

Na een kort dienstverband bij Synthon in Nijmegen ben ik in oktober 2012 in opleiding gekomen tot Klinisch Embryoloog bij de afdeling voortplantingsgeneeslkunde en gynaecologie van het UMC Utrecht. Na afronding van de interne opleiding, heb ik sinds oktober 2015 een aanstelling als Klinisch Embryoloog.

Wetenschappelijk onderzoek en publicaties

Ik houd me vooral bezig met studies op het gebied van mannelijke vruchtbaarheid. Cryopreservatie van semen (het invriezen van zaadcellen) verkregen uit PESA, TESE[LFv1]  en electrostimulatie. Verder ben ik betrokken bij de SKION LATER studie die naast de algehele gezondheid, onder andere de vruchtbaarheid van mensen die kanker hebben gehad, onderzoekt.

Publicaties

Publicaties van dr. Oude Ophuis kunt u nalezen op Pubmed (deel 1, deel 2)