Terug

Dr. M.I.F.J. (Marish) Oerlemans

cardioloog
Dr. M.I.F.J. (Marish) Oerlemans

T: 088 755 72 73

E:

Aandachtsgebieden

Dr. Oerlemans is gespecialiseerd in hartfalen. Hierbij richt hij zich op patiënten met (eindstadium) hartfalen inclusief behandeling met een steunhart en harttransplantatie.Daarnaast houdt hij zich bezig met ontstekings- en stapelingsziekten in het hart, in het bijzonder met eiwitstapeling (amyloïdose) als uiting van hartfalen en is hij maakt deel uit van een multidisciplinair spreekuur in het Hart- en vaatcentrum.

Biografie

Dr. Oerlemans studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Na afronding van zijn studie in 2008, promoveerde hij aan de Universiteit van Utrecht met zijn onderzoek naar vroegtijdige detectie en medicamenteuze behandeling van een myocardinfarct in 2012.

Aansluitend aan zijn promotie doorliep dr. Oerlemans de opleiding tot cardioloog in het Diakonessenhuis Utrecht, Meander Medisch Centrum te Amersfoort en het UMC Utrecht. Sinds april 2018 is dr. Oerlemans werkzaam als cardioloog in het Universitair Medisch Centrum Utrecht

Wetenschappelijk onderzoek en publicaties

Dr. Oerlemans is betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar patiënten met hartfalen inclusief patiënten met een steunhart en na harttransplantatie. Daarnaast houdt hij zich bezig met onderzoek naar patiënten met cardiale amyloïdose.

Publicaties

De publicaties van Dr. Oerlemans kunt u nalezen op PubMed en op ORCID.

Samenwerking patiëntenorganisaties