Terug

Mw. Heleen van Loon

GZ-Psycholoog - A&O Psycholoog
Silhouet vrouw

BIG nr. 39016425825

Aandachtsgebieden uitklapper, klik om te openen

Biografie

Biografie

Na enkele jaren als psychiatrisch verpleegkundige in de acute psychiatrie gewerkt te hebben heeft Heleen de opleiding tot Arbeid, Gezondheid & Organisatiepsycholoog gevolgd aan de Universiteit Utrecht.  In de daarop volgende jaren heeft zij in diverse gebieden van dit werkveld gefunctioneerd, zoals met selectie- en loopbaan onderzoek, trainingen en organisatieadvies.

Na het voltooien van de BIG-opleiding tot GZ-Psycholoog is de samenhang tussen werk en psychische klachten meer en meer op de voorgrond komen te staan en zij heeft met patiënten met een diversiteit aan stressklachten en in het bijzonder PTSS gewerkt bij onder andere de politie en defensie.

Sinds oktober 2017 is zij werkzaam op de zorglijn Risico & Preventie van de afdeling Psychiatrie van het UMC Utrecht, alwaar zij veelal met adolescenten met psychotische klachten te maken heeft met daarbij als belangstellingsgebied de invloed van stress door angstklachten en PTSS.  Hierbij zijn psychodiagnostiek en behandelingen door middel van CGT protocollen en EMDR een belangrijk deel van haar dagelijkse werk.

Bedankt voor uw reactie!

Heeft deze informatie u geholpen?

Graag horen we van u waarom niet, zodat we onze website kunnen verbeteren.