Terug

Drs. R.H. (Rixt) Koopmans

Anesthesioloog

Aandachtsgebieden

  • Algemene Anesthesiologie
  • Kinderanesthesiologie en Obstetrische anesthesiologie

Afdelingen / poliklinieken

Anesthesiologie

Korte biografie

Na mijn opleiding geneeskunde aan het VUMc in Amsterdam ben ik in 2011 naar Utrecht gekomen voor mijn opleiding tot anesthesioloog.Na deze opleiding ben ik in het UMC Utrecht blijven werken.
Vanaf 2018 houd ik mij niet alleen bezig met volwassenen maar heb ik in het WKZ ruime ervaring opgedaan binnen de kinderanesthesiologie en de anesthesiologische zorg rondom de zwangerschap en geboorte.
Tevens houdt ik mij bezig met het opleiden van arts-assistenten in opleiding tot anesthesioloog.
 

Motivatie/ambitie

Als anesthesioloog probeer ik voor elke patiënt zorg op maat te bieden en te kijken naar wat iemand nodig heeft. Een operatie is voor iedereen, kind of volwassene, een spannend moment en als anesthesioloog probeer ik je op je gemak te stellen. Ik vind het belangrijk dat rondom een operatie de patiënt zich met vertrouwen aan ons kan overgeven en veilig door de periode rondom de operatie geholpen wordt. Naast de algemene anesthesiologische zorg voor volwassenen geef ik anesthesie aan kinderen waarbij ik betrokken ben bij zowel de grote ingrepen en de pijnstilling nadien als bij de kleinere ingrepen op bijvoorbeeld de dagbehandeling. Daarnaast houdt ik mij bezig met de anesthesiologische zorg rondom de zwangerschap en de geboorte.