Terug

Drs. Anne de Kievit

Kinderfysiotherapeut

Aandachtsgebieden uitklapper, klik om te openen

  • Ontwikkeling- en bewegingsproblemen, bij kinderen met verdenking op een onderliggende neurologische afwijking- en / of stofwisselingsziekte. Hierbij kan het gaan om een aangeboren of een verworven afwijking.

 

  • Begeleiding en training van kinderen tijdens en na een stamceltransplantatie.

 

  • Lid van het team van het Sylvia Toth Centrum. Dit is een diagnosecentrum voor kinderen met onbegrepen ontwikkelingsproblemen, hier wordt het kind op één dag onderzocht door een team van zorgverleners waaronder de kinderfysiotherapeut, om zo, zo snel mogelijk tot een diagnose te komen.

Biografie

Biografie

  • Anne de Kievit heeft in 2009 de opleiding Fysiotherapie afgerond aan de Hogeschool Utrecht gevolgd door de professional Master ‘Kinderfysiotherapie’ aan de Hogeschool Utrecht in 2013.

 

  • In de periode 2010-2014 heeft Anne de Kievit als vrijwillig fysiotherapeut gewerkt in de Filipijnen en daarna als kinderfysiotherapeut in een gezondheidscentrum Floriande in Hoofddorp. 

 

  • Sinds 2014 is zij als kinderfysiotherapeut verbonden aan het Kinderbewegingscentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. 

 

Wetenschappelijk onderzoek en publicaties uitklapper, klik om te openen

In 2016 is Anne de Kievit betrokken geweest bij de Godiva (Gross mOtor Development of Infants using home-Video registration with the Alberta Infant Motor Scale). In het project GODIVA is een methode ontwikkeld en getoetst, waarmee kinderfysiotherapeuten de motorische ontwikkeling van jonge kinderen via filmbeelden gemaakt door ouders kunnen volgen. Anne de Kievit heeft hier meegedaan aan een pilot-studie, waarbij middels kwalitatief onderzoek gekeken is naar de haalbaarheid van video-registratie op de neonatale fellow up poli van het WKZ.

Publicaties

  • Abstract; tension-type headache in children relationships between quality of life and daily participations, Pediatric Physical Therapy, Fall 2014 - Volume 26 - Issue 3 - p. 369-373 (p. 370)

Bedankt voor uw reactie!

Heeft deze informatie u geholpen?

Graag horen we van u waarom niet, zodat we onze website kunnen verbeteren.