Terug

Drs. A.I. (Astrid) Hoppe

Klinisch psycholoog, P-opleider
Astrid Hoppe

T: 088 755 7470

E:

Aandachtsgebieden

Biografie

Na haar opleiding tot psycholoog aan de Universiteit Utrecht is Astrid in het UMC Utrecht gaan werken, waar zij ook postdoctoraal is opgeleid tot Klinisch psycholoog.

Op de afdeling Psychiatrie, binnen de zorglijn Ontwikkelingsstoornissen, richt zij zich op psychodiagnostiek en behandeling van verschillende kinderpsychiatrische stoornissen en problematieken. Daarnaast is Astrid verbonden aan de zorglijn Affectieve en psychotische stoornissen, waar zij zich richt op de behandeling van volwassenen met stemmingsstoornissen en psychosen.

Haar taken rond patiëntenzorg combineert Astrid met onderwijs- en supervisietaken binnen de opleidingen van psychologen en psychiaters. Daarnaast is Astrid de praktijkopleider voor psychologen in opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog en Klinisch psycholoog op de afdeling Psychiatrie.

Sinds 2015 is Astrid de P-Opleider van de  postmaster psychologie opleidingen Gezondheidszorgpsycholoog en Klinisch (neuro)psycholoog UMC Utrecht breed. Tevens levert Astrid vanuit haar psychologie discipline bijdragen aan researchprojecten binnen de afdeling Psychiatrie.

Publicaties

  • Wiel, N. van de, Hoppe, A. & Matthys, W. (2003a). Minder boos en opstandig. Een gedragstherapeutisch programma voor kinderen met disruptieve gedragsstoornissen en hun ouders. Deel I. Utrecht: Universitair Medisch Centrum Utrecht, Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie.
  • Wiel, N. van de, Hoppe, A. & Matthys, W. (2003b). Minder boos en opstandig. Een gedragstherapeutisch programma voor kinderen met disruptieve gedragsstoornissen en hun ouders. Deel II. Samenvattingen, opdrachten en formulieren. Utrecht: Universitair Medisch Centrum Utrecht, Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie.