Terug

Drs. F.C. Hofstede

kinderarts, algemene- en sociale kindergeneeskunde

Aandachtsgebieden en ervaring

  • Algemene Kindergeneeskunde
  • Metabole Ziekten
  • Ontwikkelingsachterstand

Biografie

Sinds  juli 2001 werk ik in het UMC Utrecht. In de periode 2002-2007 ben ik in het WKZ opgeleid tot kinderarts, waarbij ik de perifere stage van anderhalf jaar in het St Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein heb gevolgd. Na het voltooien van mijn opleiding tot kinderarts heb ik me verder gespecialiseerd middels een klinisch fellowship in de metabole ziekten. Na 5 jaar binnen de vakgroep metabole ziekten heb ik inmiddels de overstap gemaakt naar de algemene kindergeneeskunde.

Daarnaast richt ik me op (procesmatige) verbeteringen met het oog op kwaliteit van zorg met speciale aandacht voor het elektronisch patientendossier. Als voorzitter van de regiegroep EPD voor artsen proberen we het EPD zo goed mogelijk de praktijk te ondersteunen met zo min mogelijk extra (registratie)werk voor de behandelaar.

Wetenschappelijk onderzoek

Principal investigator van KAMPER voor locatie WKZ. Dit betreft post-marketing surveillance onderzoek ten behoeve van registratie met name van behandeleffect en adverse events na introductie van sapropterine op de Nederlandse markt in de behandeling van phenylketonurie.

 

Publicaties

De publicaties van Drs. Hofstede kunt u bekijken op PubMed.

 

LinkedIn Profiel