Terug

Dr. I.E. (Irene) Hof

Cardioloog, fellow elektrofysiologie

Aandachtsgebieden

Het aandacht van dr Hof is hartritmestoornissen, pacemakers en ICDs. Ze volgt een opleiding tot electrofysioloog waar het doen van ablaties, implantaties van pacemakers, ICDs en CRT-Ds onder valt.
Hiernaast is ze als algemeen cardioloog betrokken bij supervisie van de medische zorg op de afdeling cardiologie, hartbewaking en spoedeisende hulp.
 

Biografie

Dr. Hof studeerde geneeskunde aan de universiteit Utrecht van 2002-2008. Een onderdeel van deze studie was een wetenschappelijke stage in Baltimore, VS, alwaar ze onderzoek deed naar de effecten van ablatie van atriumfibrilleren op de linker boezem. Hierna zette ze dit onderzoek voort in een promotietraject bij de cardiologie van het UMC Utrecht, waarbij ze in 2012 haar PhD behaalde.
Vervolgens startte ze met haar opleiding tot cardioloog in 2012 bij het UMC Utrecht.
Sinds 1 maart 2018 heeft ze die opleiding afgerond en als cardioloog is ze vervolgens begonnen met een fellowship elektrofysiologie bij het UMC Utrecht. Tijdens dit fellowship is ze zich aan het specialiseren in de behandeling van hartritmestoornissen middels onder andere ablatie en de zorg rondom pacemakers en ICDs/CRT-Ds.
Hiernaast is ze 1 dag per week werkzaam in de Bergman kliniek alwaar ze poli doet met aandachtsgebied hartritmestoornissen.
 

Wetenschappelijk onderzoek

Verschillende studies tav werking en efficientie van ICDs en betrokken bij studie over irreversibele electroporatie als behandeling van atriumfibrilleren.

Publicaties

De publicaties van dr. Hof kunt u nalezen op Pubmed.