Terug

Dr. J.F. (Jeroen) van der Heijden

Cardioloog

Aandachtsgebieden

Het aandachtsgebied van dr. van der Heijden is de behandeling hartritmestoornissen in het bijzonder ablatie van ritmestoornissen en genetische oorzaken van hartritmestoornissen. 

Afdelingen / poliklinieken

Wetenschappelijk onderzoek

  • Genetische hartziekten in het bijzonder aritmogene cardiomyopathie
  • Ablatie behandelingen van bijvoorbeeld atriumfibrilleren, supraventriculaire hartritmestoornissen.

Publicaties

Biografie

Dr. Jeroen van der Heijden studeerde Geneeskunde in het Academisch Medisch Centrum, Amsterdam, waar hij in 1997 afstudeerde.

In 2004 promoveerde hij op het proefschrift: "Riskfactors for bleeding during treatment with anticoagulants".

Van 2003-2009 genoot hij de opleiding tot cardioloog in het Academisch Medisch Centrum, Amsterdam.

Van 2009 tot 2011 volgede dr. van der Heijden een fellowship Elektrofysiologie in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Sinds 2011 is hij werkzaam als cardioloog/elektrofysioloog in het UMC Utrecht binnen de groep elektrofysiologie. Zijn werk richt zich op ablatie van hartritmestoornissen en genetische hartziekten. Het gaat hierbij om de klinische en poliklinische zorg van deze patiënten.

Ook doet hij onderzoek naar de behandeling en diagnose van patiënten met genetische hartziekten met name aritmogene cardiomyopathie (vroeger genaamd aritmogene rechter ventrikel cardiomyopathie/dysplasie ARVD/C).

Dr. van der Heijden beschikt zowel over het Europees certificaat (level 2) voor pacemaker- en implanteerbare cardioverter/defibrillatorbehandeling en het Europees certificaat (level 2) voor invasieve elektrofysiologie.

Zijn drijfveer is om met een combinatie van medische kennis en kunde en onderzoek te komen tot de beste behandeling van patienten met hartritmestoornissen en genetische hartziekten. Het uiteindelijke doel is om de prognose en levenskwaliteit van de patiënten met deze aandoeningen te verbeteren.