Terug

Dr. G.R. Hajer

Internist – vasculair geneeskundige in opleiding

Publicaties

 • D.R. Faber, A. Vink, C. van der Waal, E. Kalkhoven, H.S. Schippers, G.R. Hajer, H. Monajemi, F.L.J. Visseren.
  Adipose tissue quantity and composition contribute to adipokine concentrations in the subclavian vein and the inferior mesenteric vein.
  Int J obesity. Aug 2012; 36(8):1078-85
 • G.R. Hajer, T.W. van Haeften, F.L.J. Visseren.
  Adipose tissue dysfunction in obesity, diabetes and vascular diseases. A review. European Heart Journal. 2008:29:2959-71.
 • G.R. Hajer, G.M. Dallinga-Thie, L.C. Van Vark–Van der Zee, F.L.J. Visseren.
  The effect of statin alone or in combination with ezetimibe on postprandial lipoprotein composition in obese metabolic syndrome patients.
  Atherosclerosis. 2009;202:216-224.

Biografie

Gideon Hajer voltooide in 2005 zijn studie geneeskunde aan de Universiteit Utrecht, waarna hem de kans geboden werd tot het verrichten van wetenschappelijk onderzoek binnen de afdeling Vasculaire Geneeskunde van het UMC Utrecht. Dit onderzoek richtte zich op risicofactoren voor hart- en vaatziekten en de leidende rol die buikvet hierin heeft, de zogenaamde ‘adipose tissue dysfunction’. Tevens deed hij studies naar het effect van cholesterolverlagende middelen op vaatwandfunctie en op samenstelling van circulerende vetdeeltjes. Op 21 februari 2008 promoveerde hij op zijn proefschrift ‘Vascular risk factors and adipocyte dysfunction in metablic syndrome’. Sinds 2008 is hij in opleiding tot internist, eerst in Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede en sinds 2011 in het UMC Utrecht. Vanaf juli 2012 richt hij zich op het aandachtsgebied Vasculaire Geneeskunde met een meer dan gemiddelde interesse en ervaring in de diabetologie. (UMC Utrecht).

Verder is hij als docent betrokken bij de opleiding en dagelijkse begeleiding van geneeskunde studenten en coassistenten.