Terug

Dr. M. (Manik) Djelantik

Psychiater
dr. Manik Djelantik, psychiater

T: 088 755 7470

E:

Aandachtsgebieden

Polikliniek en afdeling

Afdeling Psychiatrie, zorglijn ontwikkelingsstoornissen

Biografie

Manik Djelantik is opgeleid tot psychiater bij het UMC Utrecht en combineerde haar opleiding met wetenschappelijk onderzoek bij het ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. Ze doet onderzoek naar de impact van stressvolle gebeurtenissen en sociale factoren op psychische klachten. Dit doet ze door het gebruik van innovatieve analysemethodes en verschillende perspectieven op psychopathologie.

In 2019 was zij verbonden als 'visiting researcher' aan de Harvard Medical School, Massachussets General Hospital, afdeling Psychiatrie. Ook heeft zij een transcultureel onderzoek uitgevoerd in samenwerking met de Udayana Universiteit op Bali, Indonesië.  Op 6 maart 2020 is ze gepromoveerd op het onderwerp "Traumatische Rouw: De samenhang tussen gecompliceerde rouw, posttraumatische stress en depressie symptomen bij nabestaanden na traumatische en niet-traumatische verliezen." Zij is opgeleid tot psychotraumatherapeut en heeft trauma behandelingen gedaan bij onder andere nabestaanden, veteranen, slachtoffers van mensenhandel en vluchtelingen.

Per oktober 2020 is Manik werkzaam als psychiater bij de Zorglijn Ontwikkelingsstoornissen in het UMC Utrecht en Afdeling Jeugd bij GGZ Altrecht in een KOOS-wijkteam. Zij combineert haar klinische werk met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.