Terug

Drs. D.D. (David) Krijgh

Plastisch chirurg

T: 088 75 569 04

Aandachtsgebieden

  • Reconstructieve chirurgie
  • Microchirurgie
  • Hand en pols chirurgie
  • Zenuwchirurgie
  • Algemene plastische chirurgie

Polikliniek en afdeling

Plastische chirurgie

Biografie

Binnen de plastische chirurgie heeft iedere patiënt een uniek probleem waarvoor dus ook iedere keer een unieke oplossing bedacht moet worden. Hierdoor is de plastische chirurgie altijd uitdagend en dit is wat ik er zo leuk aan vindt. Als plastisch chirurg kan je met hele fijne technische vaardigheden grote problemen oplossen. Enkele voorbeelden hiervan zijn microchirurgische vrije lap transplantaties, minimaal invasieve pols artroscopieën, en zenuwchirurgie.

Al tijdens mijn Geneeskunde studie in Rotterdam wist ik dat ik plastisch chirurg wilde worden. Ik heb toen ook 9 maanden onderzoek gedaan op het gebied van weefsel regeneratie aan de Cornell Universiteit in New York, Verenigde Staten. In 2012 heb ik mijn Geneeskunde studie afgerond en hierna heb ik 8 maanden als arts-assistent op de afdeling plastische chirurgie van het Erasmus MC gewerkt. In 2013 ben ik begonnen met mijn opleiding tot plastisch chirurg verbonden aan het UMC Utrecht en het St. Antonius Ziekenhuis. Tijdens mijn opleiding heb ik mij breed gespecialiseerd. In 2018 heb ik het EBOPRAS (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery) examen gehaald. Ook heb ik in 2018 Dr. Hofer in Toronto en Dr. Safa van de Buncke Clinic in San Fransisco bezocht. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan bij Dr. F. del Pinal in Spanje op het gebied van microchirurgische reconstructies van de hand. Naast mijn klinische werkzaamheden heb ik als deel van mijn promotietraject een multicenter randomized controlled trial (Dangle study) opgezet op het gebied van microchirurgische onderbeen reconstructies. Begin 2020 heb ik mijn opleiding tot plastisch chirurg afgerond en sinds juli 2020 ben begonnen als staflid plastische chirurgie in het UMC Utrecht.

Wetenschappelijk onderzoek en publicaties

  • Dangle study
  • Verbeteren van kwaliteit van leven en post-operatieve zorg bij patiënten met onderbeen reconstructies en onderbeen amputaties.

De publicaties van drs. D.D. (David) Krijgh vindt u op Pubmed