Terug

Prof.dr. M.A.A.J. (Maurice) van den Bosch

hoogleraar Radiologie

Aandachtsgebieden

Aandachtsgebieden

Afdelingen/ poliklinieken

Afdeling

Divisie

Biografie

Biografie

Maurice van den Bosch (1974) heeft Biomedische Gezondheidswetenschappen en Geneeskunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zijn artsexamen behaalde hij aan de Universiteit Utrecht, waar hij op dat moment promoveerde binnen de epidemiologie (2001).

Van 2002 t/m 2007 specialiseerde hij zich tot radioloog in het UMC Utrecht. Hij vervolgde zijn specialisatie tot interventieradioloog o.a. in Stanford Medical Center (VS) en keerde terug als staflid radioloog UMC Utrecht in 2009. Kort daarna werd hij benoemd tot hoogleraar interventieradiologie (2011).

Maurice van den Bosch legde zich toe op de ontwikkeling van beeldgestuurde behandeling van kanker. Hij introduceerde o.a. radio-embolisatie voor behandeling van leverkanker, als eerste in Nederland. Hij was mede-oprichter van het Centrum voor Beeldgestuurde Oncologische Interventies (CBOI) in het UMC Utrecht (momenteel Center for Image Sciences).

Hij publiceerde >200 artikelen in peer reviewed tijdschriften en ontving voor zijn werk meerdere internationale beurzen en prijzen. In 2012 trad hij toe tot de RvE Oncologie en in 2014 werd hij afdelingshoofd Radiologie en medisch manager van de divisie Beeld (radiologie, nucleaire geneeskunde, radiotherapie).

Per 1 april 2017 is hij lid van de raad van bestuur OLVG Amsterdam en heeft een gastaanstelling als hoogleraar Radiologie in het UMC Utrecht. 

Prof. v.d. Bosch over opereren zonder snijden

Wetenschappelijk onderzoek en publicaties

Publicaties