Terug

Mevr. N.A. (Nynke) Boontje

Verpleegkundig specialist

T: 088 75 562 76

Aandachtsgebieden

Chronische darmontstekingen/IBD (colitis ulcerosa en ziekte van crohn)

Polikliniek en afdeling

Maag-, darm- en leverziekten

Wat is een verpleegkundig specialist?

Verpleegkundig Specialisten vormen een relatief nieuwe beroepsgroep in de Nederlandse gezondheidszorg. Zij zijn opgeleid op HBO-Masterniveau. Sinds 2009 werken zij als zelfstandig behandelaar, op het grensvlak van verpleegkundige en medische zorg. Voorbeelden: een verpleegkundig specialist kan zelfstandig medicijnen voorschrijven of een nacontrole verrichten bij patiënten die behandeld zijn. Een verpleegkundig specialist is bevoegd om zelfstandig medisch en verpleegkundig beleid af te spreken. Hij of zij zorgt ervoor dat alle onderdelen van de behandeling goed op elkaar aansluiten.

De inzet van verpleegkundig specialisten heeft de zorg verbeterd. De opeenvolging van onderzoeken, gesprekken en behandelingen loopt soepeler. En patiënten worden zelf actiever betrokken bij hun behandeling. Daardoor zijn ze zelf beter in staat om regie te voeren over de zorg die zij krijgen.

Het is de kwaliteit van úw leven die zo goed mogelijk moet zijn, dus als patiënt ben u zelf een onmisbare schakel in het zorgteam. De verpleegkundig specialist helpt u om die rol te spelen.

Biografie

Nynke Boontje is opgegroeid in Utrecht. Na het behalen van haar VWO diploma aan het St. Bonifatiuscollege te Utrecht, is ze gestart met haar HBO-V opleiding en heeft ze haar diploma behaald in 2012 (Hogeschool Utrecht). Nynke heeft kort gewerkt als wijkverpleegkundige en is daarna gestart als endoscopieverpleegkundige in het UMC Utrecht. Hier is de interesse ontstaan voor de maag-, darm- en leverziekten. Sinds september 2015 is Nynke werkzaam als IBD-verpleegkundige en tevens gestart met de opleiding tot verpleegkundig specialist die ze in 2017 heeft afgerond.