Terug

Traumachirurgie

De kindertraumachirurgie is verantwoordelijk voor de opvang en behandeling van kinderen na een trauma. Dit kan zijn bij een verwonding, meervoudige letsels, alle fracturen (botbreuken) en letsels van borstkas en buikholte in de acute fase en in de zorg daarna. Voor de fracturen en gestoorde botgenezing, zijn wij regionaal verwijscentrum en kunt u altijd terecht voor een second opinion. Onze combinatie van orthopedisch- en traumachirurgen maakt ons uniek in de regio Utrecht en landelijk. 

Contact

Hebt u vragen? Neem dan contact op met de polikliniek. Als u een afspraak wilt maken op de polikliniek kindertraumachirurgie, hebt u een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Dit geldt alleen voor doorverwijzingen en een second opinion, niet voor de acute zorg.

U kunt de polikliniek kindertraumachirurgie van maandag tot en met vrijdag bereiken tussen 08.30 - 12.00 uur en 13.30 - 16.00 uur via telefoonnummer 088 75 540 70.

Route

Adres

Wilhelmina Kinderziekenhuis (UMC Utrecht)
Polikliniek kinderchirurgie, receptie 8/8a Poli Rood, 1e etage
Lundlaan 6
3584 EA Utrecht

  • Als u bij aankomst in het Wilhelmina Kinderziekenhuis graag begeleiding wilt naar de polikliniek, dan kunt u dat aangeven bij de receptie bij de hoofdingang. Een vrijwilliger van de polikliniek komt u dan halen. 

Postadres

Huispostnummer KJ 01.510.1
Postbus 85090
3508 AB Utrecht

Meer informatie

De kindertraumachirurgie is de samenwerking tussen de traumachirurgie, de orthopedie en de kinderchirurgie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. De behandeling is dus multidisciplinair.

Op de polikliniek kindertraumachirurgie zien we patiënten terug na een opname, operatie en/of bezoek aan de Spoedeisende Hulp (SEH) gerelateerd aan een ongeval. We werken nauw samen met de gipskamer. Ook geven wij een second opinion en adviezen over behandelingen van letsels die in een ander ziekenhuis zijn behandeld.

Het UMC Utrecht is een opleidingsziekenhuis. In principe wordt iedereen zoveel mogelijk door zijn of haar hoofdbehandelaar gezien. Er zijn ook arts-assistenten en co-assistenten aanwezig die de specialisten ondersteunen tijdens de poli, waardoor u niet altijd uw hoofdbehandelaar ziet. Ook kan het voorkomen dat uw eigen chirurg niet aanwezig is. Indien u alleen door uw eigen specialist gezien wilt worden, dan kunt u dit aangeven bij het polisecretariaat, zodat wij daar zoveel mogelijk rekening mee kunnen houden.