Terug

Pijnpoli

De pijnpoli van het Wilhelmina Kinderziekenhuis is er voor kinderen van 0 tot 18 jaar die langdurig pijnklachten hebben. Ons team van specialisten staat voor je klaar om je zo optimaal mogelijk te behandelen bij chronische pijn.


Wat is chronische pijn?

Chronische of langdurige pijn is erg vervelend. Het ontstaat na een ziekte of operatie, maar soms ook zonder duidelijke aanleiding of verklaring. Bij chronische pijn heb je langer dan zes weken aanhoudende pijn en dat belemmert je dagelijks functioneren, soms zelfs je kwaliteit van leven.

Je kunt pijnklachten hebben die je lichamelijk beperken. Maar je kunt ook pijnklachten hebben die samenhangen met psychische en sociale factoren. Je wilt graag weer een leven leiden zoals je leeftijdgenoten: meefietsen naar school, sporten en winkelen. Normale dingen doen, die met de chronische pijn bijzonder zijn geworden.

Eerste afspraak

Je kan een afspraak maken op de pijnpoli van het Wilhelmina Kinderziekenhuis als je een doorverwijzing hebt gekregen van de huisarts of specialist. Op de pijnpoli krijg je eerst een uitgebreide intake en screening. Een van de pijnartsen bespreekt een aantal vragen met jou en je ouders. Ook kijken we naar onderzoek dat is gedaan door andere artsen. Dit geeft duidelijkheid over wie jij bent en welke pijn je precies hebt.

Wat gaan we allemaal doen?

De pijnarts en/of de pijnverpleegkundige gaat samen met jou na hoe de pijnklachten je belemmeren in je dagelijkse leven en in de omgang met anderen. Ze onderzoeken jou om te kijken waar de pijnklachten vandaan komen. Ook kijken we of je last hebt van pijn tijdens het bewegen, sporten en de dingen die je graag doet. Ook praten we over hoe je pijn ervaart in het dagelijks leven. 

Daarna gaat de pijnarts samen met jou en je ouders een behandelplan maken. Afhankelijk van je pijnklachten betrekken we ook een revalidatiearts, psychotherapeut en/of fysiotherapeut. Alles wat nodig is om te proberen jouw pijn te verminderen. Dat kunnen bepaalde medicijnen, behandelingen of trainingen zijn. Of een combinatie van deze.

Ben je ouder dan 12 jaar? Dan kunnen de gesprekken ook plaatsvinden zonder jouw ouders als je dat prettiger vindt.

Contact

Voor een afspraak op de pijnpoli van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, heb je een verwijzing nodig van je huisarts of specialist.

088 75 54070 De afdeling is bereikbaar van 08.30 - 16.30 uur

Emailadres

kinderpijn@umcutrecht.nl 

Route

Routebeschrijving

Je komt via de hoofdingang van het Wilhelmina Kinderziekenhuis binnen. Dan ga je direct met de lift of trap naar de eerste verdieping. Daar ga je rechtsaf en volg je de borden Polikliniek Rood Route J. Na de klapdeuren ga je de eerste gang links naar balie 8 D.

Adres

  • Wilhelmina Kinderziekenhuis (UMC Utrecht)
  • Pijnpoli
  • Lundlaan 6
  • 3584 EA Utrecht

Wachttijden

Laatst bijgewerkt: 17-7-2019

Toegangstijd pijnpoli: 2 weken

Belangrijk

Dit is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd kan per patiënt verschillen. Het is afhankelijk van de reden voor verwijzing.

Onze zorgverleners

Ons team

Op de pijnpoli zijn verschillende medewerkers werkzaam, zoals:

  • medisch specialist
  • artsen in opleiding (aios)
  • co-assistenten
  • specialistisch verpleegkundige
  • verpleegkundigen
  • polikliniekmedewerkers

Behandelingen

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis streven we ernaar om de best denkbare zorg te bieden en zoveel mogelijk pijn bij je weg te nemen. Chronische pijn heeft impact op jouw leven, en ook op de levens van je gezinsleden. De pijn staat centraal en beïnvloedt veel van wat jullie doen. Daarom heeft onze behandeling een medische kant, maar kijken we ook hoe we de psychologische en sociale factoren kunnen beïnvloeden. De pijnarts maakt samen met jou een behandelplan dat voor jou het beste werkt. 

Wat voor behandelingen zijn er?

We hebben een breed arsenaal van behandelmethoden. Dit varieert van medicatie, TENS behandeling, iontoforese, invasieve pijnbestrijding, multi modale pijnbehandeling in samenwerking met de kinderfysiotherapie, kinderpsychologie en pedagogische medewerkers. Onze ervaring leert dat het tijd nodig heeft om het gewenste effect van de behandeling te krijgen. 

Patiëntenervaringen

Het verhaal van Emma

Emma heeft sinds anderhalf jaar buikklachten di...