Terug

Nefrologie

Op de polikliniek nefrologie kunt u terecht voor een diagnose en behandeling van kinderen met een nierziekte, kinderen met aangeboren afwijkingen van de nieren en/of urinewegen, kinderen met een te hoge bloeddruk, kinderen die dialyse nodig hebben of kinderen die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Mijn patiënt doorverwijzen

Bijzonder aan de polikliniek

  • Het spreekuur van de kindernefroloog valt altijd samen met het spreekuur van de specialistisch verpleegkundige. Zo kunnen afspraken zoveel mogelijk gecombineerd worden en kunnen alle aspecten van de zorg worden behandeld.
  • Tijdens het spreekuur kan de kinderuroloog in consult worden geroepen,  omdat kinderen met aangeboren afwijkingen van de nieren vaak ook aangeboren afwijkingen van de urinewegen hebben.
  • Omdat veel kinderen ook als volwassene medische begeleiding voor hun nierziekte nodig hebben, is er een structurele samenwerking met de afdeling Nierziekten voor volwassenen. Tijdens de behandeling in het kinderziekenhuis wordt de patient al voorbereid op de overgang naar de zorg voor volwassenen.

Wij vinden het belangrijk dat uw kind en u goed zijn geïnformeerd en dat jullie antwoorden krijgen op jullie vragen. Op de polikliniek kunt u de vragen stellen aan de arts of de specialistisch verpleegkundige. Als jullie thuis zijn, en nog vragen hebben, kunnen jullie die stellen aan de specialistisch verpleegkundige tijdens het verpleegkundig telefonisch spreekuur. 

Hebt u vragen?

Wilt u een afspraak maken? U kunt de polikliniek nefrologie bereiken op:

Maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30.

Faxnummer

Als u een afspraak wilt maken op de polikliniek nefrologie hebt u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Adres

Wilhelmina Kinderziekenhuis (UMC Utrecht)
Polikliniek nefrologie
Lundlaan 6
3584 EA Utrecht

Postadres

Huispostnummer  KH 01.412.1
Postbus 85090
3508 AB Utrecht

Acute hulp

Als er zich tijdens de behandeling van de aandoening van uw kind situaties voordoen waarbij u direct advies nodig heeft, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de polikliniek nefrologie en buiten kantooruren met uw huisarts. Deze verwijst u dan zo nodig door naar de afdeling spoedeisende hulp.

Voor kinderen die behandeld worden met peritoneale dialyse (buikspoelen) kunt  u contact opnemen met de dialyseafdeling.

Belt u alleen naar de polikliniek als de klacht of vraag te maken heeft met de reden waarom uw kind bij ons behandeld wordt. Neemt u voor andere zaken contact op met uw huisarts.

Route

Routebeschrijving

De polikliniek nefrologie vindt u op de eerste etage van het WKZ, en is bereikbaar via de liften bij de hoofdingang. Hierna volgt de borden "poliklinieken". U kunt zich melden bij receptie 4.

Bezoek aan de polikliniek

Wachttijden

Laatst bijgewerkt: 30-04-2020

In verband met het Corona-virus kunnen wij op dit moment geen juiste informatie ten aanzien van de wachttijden geven.

Belangrijk

Dit is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd kan per patiënt verschillen. Het is afhankelijk van de reden voor verwijzing.

Onze zorgverleners

Behandelteam

Op de polikliniek nefrologie zijn verschillende medewerkers werkzaam, zoals:

  • medisch specialist
  • artsen in opleiding (aios)
  • co-assistenten
  • specialistisch verpleegkundige
  • verpleegkundigen
  • polikliniekmedewerkers