Terug

Nefrologie

Op de polikliniek nefrologie kunt u terecht voor een diagnose en behandeling van kinderen met een nierziekte, kinderen met aangeboren afwijkingen van de nieren en/of urinewegen, kinderen met een te hoge bloeddruk, kinderen die dialyse nodig hebben of kinderen die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Mijn patiënt verwijzen

Bijzonder aan de polikliniek

 • Het spreekuur van de kindernefroloog valt altijd samen met het spreekuur van de specialistisch verpleegkundige. Zo kunnen afspraken zoveel mogelijk gecombineerd worden en kunnen alle aspecten van de zorg worden behandeld.
 • Tijdens het spreekuur kan de kinderuroloog in consult worden geroepen,  omdat kinderen met aangeboren afwijkingen van de nieren vaak ook aangeboren afwijkingen van de urinewegen hebben.
 • Omdat veel kinderen ook als volwassene medische begeleiding voor hun nierziekte nodig hebben, is er een structurele samenwerking met de afdeling Nierziekten voor volwassenen. Tijdens de behandeling in het kinderziekenhuis wordt de patient al voorbereid op de overgang naar de zorg voor volwassenen.

Wij vinden het belangrijk dat uw kind en u goed zijn geïnformeerd en dat jullie antwoorden krijgen op jullie vragen. Op de polikliniek kunt u de vragen stellen aan de arts of de specialistisch verpleegkundige. Als jullie thuis zijn, en nog vragen hebben, kunnen jullie die stellen aan de specialistisch verpleegkundige tijdens het verpleegkundig telefonisch spreekuur. 

Contact

Wilt u een afspraak maken? U kunt de polikliniek nefrologie bereiken op:

088 75 540 75

Maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30.

Faxnummer

088 75 553 12

Als u een afspraak wilt maken op de polikliniek nefrologie hebt u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Acute hulp

Als er zich tijdens de behandeling van de aandoening van uw kind situaties voordoen waarbij u direct advies nodig heeft, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de polikliniek nefrologie en buiten kantooruren met uw huisarts. Deze verwijst u dan zo nodig door naar de afdeling spoedeisende hulp.

Voor kinderen die behandeld worden met peritoneale dialyse (buikspoelen) kunt  u contact opnemen met de dialyseafdeling.

Belt u alleen naar de polikliniek als de klacht of vraag te maken heeft met de reden waarom uw kind bij ons behandeld wordt. Neemt u voor andere zaken contact op met uw huisarts.

Route

De polikliniek nefrologie vindt u op de eerste etage van het WKZ, en is bereikbaar via de liften bij de hoofdingang. Hierna volgt de borden "poliklinieken". U kunt zich melden bij receptie 4.

Bezoek aan de polikliniek tijdens COVID-19

Wachttijden

Laatst bijgewerkt: 12-10-2020

Toegangstijd polikliniek Nefrologie : 2 weken

Belangrijk

Dit is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd kan per patiënt verschillen. Het is afhankelijk van de reden voor verwijzing.

Onze zorgverleners

Behandelteam

Op de polikliniek nefrologie zijn verschillende medewerkers werkzaam, zoals:

 • medisch specialist
 • artsen in opleiding (aios)
 • co-assistenten
 • specialistisch verpleegkundige
 • verpleegkundigen
 • polikliniekmedewerkers

Tips voor het gesprek

Om samen met de arts te beslissen welk onderzoek of behandeling het beste bij u past, kan het helpen de '3 goede vragen' te stellen. Deze vragen zijn:

 • Wat zijn mijn mogelijkheden?
 • Wat zijn de voor- en nadelen van die mogelijkheden?
 • Wat betekent dat in mijn situatie?

3 goede vragen